meer educatie activiteiten over water

Hans de Jong van het Waterschap Groot Salland heeft het nieuwe bestuursprogramma van het waterschap persoonlijk overhandigd aan Godelieve Wijffels, directeur van Natuur en Milieu Overijssel (NMO). Tijdens de overhandiging is stilgestaan bij onderwerpen uit het programma die natuur en milieu direct raken.

Het waterschap en Natuur en Milieu Overijssel gaan de komende periode bespreken hoe intensiever samengewerkt kan worden bij het organiseren van educatie-activiteiten over water. De Jong: “We willen niet alleen kijken naar de educatieve mogelijkheden voor bijvoorbeeld basisscholen, maar we bekijken dit onderwerp veel ruimer en betrekken hierbij ook natuuraspecten die maatschappelijk rendement hebben. NMO ondersteunt deze gedachte en wil hierin graag samen optrekken.

Ook is gesproken over het bevorderen van burgerparticipatie. Wijffels: “Ik kan dit voornemen van het waterschap zeer waarderen. NMO ondersteunt mensen die willen deelnemen in planvorming die te maken hebben met natuur en milieu. De klimaatverandering betekent veel voor het waterbeheer. Maar hoe ervaren boeren, burgers, natuurbeheerders en bedrijven dit?”

In het kader van innovatie brengt NMO het project Pills aan de orde. Doel van dit project is het beter verwijderen van medicijnresten uit afvalwater waarmee het waterschap, in samenwerking met de Isala Klinieken in Zwolle, de waterkwaliteit wil verbeteren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.