koolhof komt met bacteriebestendige muurverf

De nieuwste generatie verf kan meer dan alleen verduurzamen en verfraaien. Zo richt verfproducent Inducoat zich volledig op de productie van antimicrobe coatings, die voldoen aan de strengste Europese normen. Koolhof Schilderwerken en Totaalafbouw BV uit Raalte werkt sinds kort met de effectieve antimicrobe muurverven. Deze bacteriewerende verf kan bij menselijk contact micro organismen bestrijden en zijn speciaal bestemd voor omgevingen waar hygiëne enorm belangrijk is.

De laatste tijd wordt er veel geschreven en gesproken over griepvirussen en het voorkomen van besmetting, vooral daar waar meerdere mensen in een ruimte samenzijn. Op deze plekken is vervuiling door bacteriën vaak moeilijk tegen te gaan. De nieuwste muurverf van Inducoat is volledig gericht op het langdurig voorkomen en beperken van schadelijke effecten van bacteriën. Het bewijs wordt geleverd door TNO Quality of Life die de antimicrobe verf van Inducoat heeft onderzocht. Hieruit blijkt dat bacteriegroei op het behandelde oppervlak volledig wordt geremd. Onder andere de gevaarlijke MRSA, e-coli, salmonella, TB en legionella bacteriën worden ermee geweerd.

“De antimicrobe muurverf is een doorbraak in de verfindustrie. De bestrijding van bacteriën is tegenwoordig ‘hot’. Vooral in omgevingen waar hygiëne een belangrijke rol speelt, zoals ziekenhuizen, woon-zorgcomplexen, kinderdagverblijven, scholen, praktijkruimtes, sportaccommodaties, keukens en horecagelegenheden”, vertelt Charl Koolhof. “Als je toch schildert, waarom dan niet direct slim, actief en preventief? Inducoat biedt ons de beste oplossing. De verfproducten worden exclusief geleverd aan professionele schildersbedrijven. Wij bieden onze klanten daarmee een effectieve, kostenbesparende en milieuvriendelijke aanpak van bacteriegevoelige ruimtes.”

Charl Koolhof ziet zeker een toegevoegde waarde voor bedrijven en instellingen: “Inducoat muur- en plafondverf is geheel op waterbasis en reukarm. Het product wordt door ons gebruikt bij binnentoepassingen van minerale ondergronden, zoals nieuw en oud metselwerk, pleisterwerk en beton, die worden blootgesteld aan bacteriën. De wanden zijn daarna jarenlang bestand tegen de aangroei van micro organismen. Wij zien voor nu en in de toekomst zeker een stijgende vraag naar antimicrobe producten. Vooral bedrijven en zorginstellingen waar een gezonde en hygiënische omgeving een professionele prioriteit is, zullen op basis van de resultaten zeker gaan kiezen voor deze bacteriebestendige verf.”

Voor zorginstellingen, scholen, kinderdagverblijven en bedrijven heeft Koolhof Schilderwerken en Totaalafbouw BV een informatiebrochure ontwikkeld over Inducoat antimicrobe verven. Deze wordt op verzoek toegestuurd. Telefoon: 0572 – 354 871.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.