jan klein douwel koninklijk onderscheiden

Jan Klein Douwel is maandagavond benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Dat gebeurde tijdens de ledenvergadering van Rohda, waarin Klein Douwel afscheid nam als bestuurder en algeheel secretaris van de club. Burgemeester Piet Zoon kwam hem na afloop van de vergadering het lintje opspelden, nadat Klein Douwel kort daarvoor ook al was uitgeroepen tot erelid van Rohda Raalte. Daar hoorde ook een speldje bij.

Het heeft de Koningin behaagd Jan Klein Douwel vanwege zijn grote verdienste binnen het verenigingsleden in Raalte, met name bij Sint Caecilia en Rohda Raalte, te onderscheiden. Al in 1965 nam Klein Douwel plaats in het bestuur van Sint Caecilia. Daar was hij ook tambour-maître van het orkest en de drumband, instructeur/opleider van nieuwe trompetspelers, drummers en lyraspelers, coördinator en organisator bij de totstandkoming van het clubgebouw De Klanken, id van de beheerscommissie van De Klanken en tot slot instructeur/opleider van leden van de nieuwe afdeling drumfanfare.

Jan Klein Douwel was ook medeoprichter en saxofonist van het Jongerenkoor van de Pauluskerk, instructeur en tambour-maitre van de muziekvereniging Jong Blue en White Stars in Nijverdal, instructeur en tambour-maitre van de muziekvereniging St. Caecilia te Heeten, instructeur en tambour-maitre van Jong Jubal Zwolle en organisator en coördinator van Taptoe Stöppelhaene.

Bij Rohda trad Klein Douwel in 1998 toe tot het bestuur. In 1999 werd hij secretaris. Hij is voor Rohda de contactpersoon met de gemeente Raalte, de KNVB en overige instanties, secretaris van de Accommodatiecommissie, coördinator van het gebruik van de diverse ruimtes van de accommodatie, verantwoordelijk voor de wedstrijdcoördinatie en de begeleiding van het arbitrale trio bij thuiswedstrijden, verantwoordelijk voor de uitvoering van het Lief- en Leedbeleid.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.