ivn raalte deze winter zes keer de wilgen in

De werkgroep Landschapsonderhoud van IVN Raalte trekt deze er winter zes keer op uit om wilgen te knotten. Eén keer per maand wordt de zaag in de wilgen gezet op locaties in Raalte, Luttenberg, Heino en Broekland. De eerste werkdag is zaterdag al, aan De Steege 6 in Raalte. Nieuwe leden zijn uiteraard van harte welkom, al is het maar om één dagje mee te lopen.

De startdag van de werkgroep valt samen met de landelijke Natuurwerkdag. In heel het land trekken op deze eerste zaterdag in november vrijwilligers de landerijen in om karakteristieke, cultuurhistorische landschapselementen – zoals houtwallen, wilgen en fruitbomen- te onderhouden en daarmee ook voor de komende generaties te behouden. Vanwege deze dag sluiten acht medewerkers van ABN Amro Raalte zich bij de vrijwilligers aan.

De werkgroep begint het nieuwe seizoen op het perceel van de familie Westenenk aan De Steege 6, net buiten de bebouwde kom van Raalte. Daar worden van 09.00 tot 13.00 uur zo’n 25 wilgen geknot. De wilgen, die ruim drie jaar voor het laatst onder handen zijn genomen, staan langs een sloot.

De natuurwerkdag is voor het moment om eens vrijblijvend kennis te maken met de aangename en tegelijkertijd nuttige tijdsbesteding. Gepaste werkkleding is raadzaam, voor het gereedschap en de gezelligheid zorgt IVN Raalte. De eigenaar van de wilgen neemt de koffie in de pauze en de welverdiende kop soep na afloop voor zijn rekening. De werkgroep snoeit dit seizoen zes keer. Het seizoen wordt in april afgesloten met een provinciale kapavond. Voor meer informatie kun je terecht bij Dick Boersma (0572-363937) en Jos Tutert (0572-357907).

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.