isala start eigen kinderdiabetescentrum

De Isala Klinieken in Zwolle starten vrijdag met het nieuwe kinderdiabetescentrum, waarin alle diabeteszorg voor kinderen is gebundeld. Kinderartsen Loes Veenhuizen en Angelien Spaans leggen hun focus volledig op de diabeteszorg. De officiële aftrap van het centrum wordt gevierd met een symposium voor ouders, kinderen en huisartsen. Ex-volleyballer, Olympisch kampioen en diabetespatiënt Bas van de Goor is één van de gastsprekers.

De oprichting van een apart centrum voor kinderdiabetes biedt meer mogelijkheden voor verdere verbetering van de zorg en het doen van wetenschappelijk onderzoek. Het nieuwe centrum is 24 uur bereikbaar. Ook maken huisbezoeken en voorlichting op scholen over diabeteszorg onderdeel uit van de kinderdiabeteszorg.

De afgelopen maanden heeft het nieuwe centrum al gedraaid. De eerste reacties van ouders zijn positief. Ze vinden met name de korte lijnen met de kinderartsen prettig en de 24-uurs bereikbaarheid. Ook de beschikbaarheid van de kinderarts bij een ziekenhuisopname is prettig, omdat ouders en patiënten dan liever de eigen kinderartsen van het centrum zien dan een onbekende arts. In zes jaar tijd is het aantal kinderen dat met diabetes bij de Isala Klinieken komt verdubbeld naar 160 patiënten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.