Home / archiefcentraal / is sinterklaas wel een kinderfeest

is sinterklaas wel een kinderfeest

Commentaar – Begin september kon je je al misselijk eten in de pepernoten. Als je iedere week een chocoladeletter kocht vanaf het moment dat ze in de winkel lagen, kun je er nu bijkans mee scrabbelen. Het bleken slechts voorhoedegevechten. Want nu de Sint er is, is de beer los. Er is geen ontkomen meer aan.

“Heej Carolien”, riep een ouder naar haar als Zwarte Piet verklede dochter, “je moet wel een beetje met een Spaans accent praten, anders geloven ze je niet.” Niet zo slim, zo midden in de supermarkt. Maar tegelijk: Geen kind die er intrapt. De dreumesen zijn van top tot teen onder de indruk van al die Zwarte Pieten en die steeds weer anders lijkende Sinterklaas.

Tijd om zich er in te verdiepen krijgen kinderen dezer dagen niet. Want ze moeten voort. Naar het Sinterklaashuis (in elke winkelstaat staat wel een pand leeg), naar Sinterklaas op het werk, naar Sinterklaas op koopzondag, naar de Sinterklaas die thuis langs komt, naar Sinterklaas op school, naar Sinterklaas van het SintShowPaleis, naar Sinterklaas die bij de Shell komt, naar Sinterklaas die een Pieterman kwijt is volgens de krant, naar het Sinterklaasjournaal op de landelijke tv, naar Sinterklaas bij de commerciëlen, naar… een beetje verwerken is er niet meer bij.

Gek hè, al die ADHD.

Over de rug van de ukkepukkies rijgen de activiteiten zich aan elkaar. Met de ogen knipperen durven ze niet. Want wie weet wat je dan mist. Of wie weet staat er ineens een Zwarte Piet voor je snufferd als je je ogen weer opent.

Sinterklaas, Kerst, Oud en Nieuw. We stellen voor de kerstboom een beetje lang te laten staan en de Paaseieren wat vroeg in de schappen te leggen. Dan rekken we dat met een wintersportje wat op tot de meivakantie en dan halen we de zomer net. Na Stöppelhaene en de Ponymarkt… liggen de eerste pepernoten weer in de schappen.

logo

Een mening over dit onderwerp? We nodigen je uit te reageren.

Lees ook

CRT huldigt Mitchel Schotman

RAALTE – Wielervereniging CRT heeft woensdag 15 september Mitchel Schotman gehuldigd voor zijn BMX-prestaties. Mitchel …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.