info avond over nieuw infocentrum ijssel

Nabij de uiterwaarden van Den Nul wordt een infocentrum gebouwd, gericht op ontmoeting, informatie en educatie over natuur en cultuurhistorie. Het betreft een samenwerkingsproject tussen Salland Wonen, Staatsbosbeheer, JP van den Bent stichting en Historische Vereniging ‘t Olster Erfgoed.

Het project wordt mede mogelijk gemaakt door Europese subsidie. Het infocentrum zal onder andere gebruikt worden voor het geven van informatie, rondleidingen en exposities over de flora en fauna langs de IJssel, toeristische activiteiten, cultuur en historie van de IJsselstreek, informatie over hoogstamfruit, etcetera. In het infocentrum wordt ook een winkel en horecagedeelte ingericht.

De bouwactiviteiten van het ‘Infocentrum IJssel’ gaan binnenkort beginnen met een uitgebreid archeologisch onderzoek. Begin 2010 zal de echte bouw starten. Het definitieve plan wordt maandag 23 november gepresenteerd door de deelnemende partijen: Salland Wonen, Stichting Kulturhus Olst-Wijhe, gemeente Olst-Wijhe, Dienst Landelijk Gebied, provincie Overijssel, Staatsbosbeheer, Vereniging ‘t Olster Erfgoed en JP van den Bent stichting.

Belangstellenden zijn van harte welkom op maandag 23 november bij café-restaurant Ripperda in Den Nul. Na de presentatie kun je zelf bij de verschillende partijen antwoorden krijgen op jouw vragen. De bijeenkomst begint om 20.00 uur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.