Home / archiefcentraal / herman dijk nieuwe dijkgraaf waterschap

herman dijk nieuwe dijkgraaf waterschap

Herman Dijk wordt de nieuwe dijkgraaf van Waterschap Groot Salland. Het algemeen bestuur heeft de 53-jarige in de openbare vergadering aanbevolen bij de Kroon. De benoeming van de dijkgraaf is een zogenaamde Kroonbenoeming. Dat betekent dat de aanbeveling wordt toegestuurd aan Gedeputeerde Staten van Overijssel en wordt doorgeleid naar het ministerie van Verkeer en Waterstaat. De benoeming tot dijkgraaf vindt plaats bij Koninklijk Besluit en geldt voor een periode van zes jaar.

“Water loopt als een rode draad door mijn leven”, stelt Dijk. “Ik heb er ontzettend veel zin in om straks in dit gevarieerde werkgebied van het waterschap werkzaam te mogen zijn.” Herman Dijk is momenteel werkzaam bij de provincie Noord-Brabant als directeur Economie en Mobiliteit en is lid van de Directieraad bij diezelfde provincie. Daarvoor is hij jarenlang werkzaam geweest in diverse functies bij het ministerie van Verkeer en Waterstaat.

Lees ook

Natuurmomenten: Het verborgen meer

Sjaak Bruggeman deelt met enige regelmaat zijn natuurmomenten met ons. En altijd is er wel …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.