heino in de ban van mysterieuze verlosser

Het is het praatje van de dag in Heino. Al langer circuleerden er flyers in het dorp met de tekst ‘De Verlosser weer terug’ en in het centrum van het dorp stond zaterdag zelfs een grote kopie van het bekende Christusbeeld uit Rio de Janeiro. Het leverde behoorlijk wat gespreksstof op bij onder meer het winkelend publiek en bij de supporters van VV Heino. Duidelijk is in ieder geval dat het gaat om een stunt van de prinswisselingscommissie van Carnavalsvereniging de Sökkestoppers.

Het betreft hier wederom een ludieke knipoog naar de identiteit van de nieuwe Prins Carnaval en tevens naar het aanstaande jubileum van de carnavalsvereniging. De Sökkestoppers zullen in 2010 namelijk uitgebreid stil staan bij het 44-jarig bestaan, dat het thema ‘Brazilië’ heeft meegekregen. De aftrap voor het nieuwe, extra feestelijke seizoen wordt volgens goede traditie gegeven tijdens de prinswisseling. Deze zal dit jaar plaatsvinden op zaterdag 14 november, vanaf 20.30 uur bij Oortwijn Heino.

Uiteraard zal de meeste aandacht van het publiek uitgaan naar de ceremonie rond de verkiezing van Prins Carnaval 2009-2010, maar ook de drie dansgroepen van de vereniging zullen acte de presence geven. In de middaguren staat zoals gebruikelijk de prinswisseling van de Gaägies, de jeugdraad, op het programma. In verband met de intocht van Sinterklaas is het aanvangstijdstip verschoven naar 15.30 uur. Bij Oortwijn Heino gaat dan de bekende playbackshow van start en aan het eind van de middag zal bekend zijn wie in het jubileumjaar de Prins of Prinses Carnaval van de Gaägies zal zijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.