heijcon viert jubileum met aanschaf 3d printer

RVS, aluminium en staal… Heijcon maakt het allemaal. Als het aan eigenaar Jack Heijer ligt voegt hij er ook hout kunststof en koper aan toe. Het laatste staat zelfs symbool voor de mijlpaal van het Raalter metaalbedrijf Heijcon. “Op vrijdag 27 november vierden we dat (het 12,5-jarig bestaan, red.) officieel”, aldus Heijer. Genodigden konden rondkijken in de modern ingerichte werkplaats. Ook werden de innovatieve en in eigen beheer ontwikkelde producten gepresenteerd.

Wie de productieruimte van het jubilerende bedrijf binnenstapt, wordt verrast door de perfect afgewerkte producten die er staan. Niet alleen om de blinkende uitstraling van het materiaal, maar met name om de slim bedachte systematiek. Van brievenbus, werkend met lichtsignalen door zonne-energie, tot taartschep. “Een mix van durven, ervaring, toetsing en creativiteit. We ontwerpen en realiseren machines voor vele bedrijfstakken waaronder de verpakkings- en voedingsmiddelenindustrie. Maar ook designstellingen voor gereedschappen en modemerken die hun producten wereldwijd presenteren. Dergelijke trajecten realiseren we in eigen beheer. Van schets naar prototype tot eindproduct.”

Prototypen en nulseries zijn Heijcon op het lijf geschreven. Het bedrijf is specialist in het bedenken en realiseren van unieke oplossingen. Jack Heijer zelf is een pionier in hart en nieren. “In 1997 zijn we gestart met het ontwerpen en realiseren van producten in RVS, aluminium en staal. Sinds maart 2002 vindt de productie plaats in onze eigen, goed geoutilleerde bedrijfshal. Vanuit de Zompstraat op het Raalter bedrijventerrein werkt ons team aan uiteenlopende opdrachten.”

“Het traject van ontwikkeling en fabricering doorlopen wij in nauwe samenwerking met onze opdrachtgevers”, vervolgt Heijer. “Hierbij wordt de optimale productiemethode bepaald. Om dit proces te versnellen is onlangs een 3D-printer aangeschaft. Hiermee kunnen tastbare modellen op schaal geprint worden. Deze techniek biedt ongekende mogelijkheden en zal in de toekomst een belangrijke schakel in ons productieproces zijn.”

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.