harm de trucker is terug bij de iesselzotten

In een vol sportcafé De Hooiberg hebben de carnavalisten van De Iesselzotten in Olst zaterdagavond het startsein gegeven voor het nieuwe carnavalsseizoen 2009/2010. Dit jaar met een vernieuwde en sterk verjongde Raad van Elf, maar met een oude bekende als leider.

Aan het begin van de avond kwam de aftredende Prins Bonk de Enige met zijn gevolg de residentie binnen, waaronder ook de dansgroep Iesselstars. De dansmariekes lieten de dansen zien, waarmee zij het komend seizoen een gooi naar de prijzen gaan doen bij de diverse wedstrijden, waaronder het eigen Dansgardefestival Olst op zondag 10 januari 2010. Op vrijdag 11 december laten zij op hun presentatieavond, samen met andere verenigingen, de (show)dans zien aan alle belangstellenden in het Holstohus in Olst.

Onder het toeziend oog van verschillende gastverenigingen met hun hoogheden, werden de aftredende Prins Bonk de Enige en zijn Adjudant Bobo ontdaan van de versieringen. Daarna werden zij al fietsend uitgezwaaid door de volle zaal. In zijn afscheidsproclamatie meldde Bonk nog dat de actie ten behoeve van de Stichting Doe Een Wens 340 euro had opgebracht. Ook voor de Raad van Elf was het moment gekomen om af te zwaaien. Een grote groep raadsleden keert niet meer terug. Drie oud-raadsleden presenteerden zich later op de avond met een nieuwe carnavalsgroep ‘Dat Is Maf’.

Om elf over elf was het moment aangebroken om de nieuwe leider bekend te maken. Maar even leek het erop dat de Olster carnavallisten komend jaar zonder prins zouden moeten beginnen. De woordvoerder van de prinsengarde, Harm Oosterlaar, leek te moeten melden dat de garde er niet in geslaagd was om een nieuwe prins te vinden. Maar op het laatste moment, toen iedereen zich erbij neer leek te hebben gelegd, riep hij zichzelf uit tot leider. Onder luid enthousiaste reacties was de terugkeer van Prins Harm de Trucker een feit. Als extra verrassing presenteerde hij zijn vrouw Yvonne als Adjudante Novilop.

Harm benoemde in zijn proclamatie het achtste elftal van Overwetering officieel tot prinselijk elftal, aangezien hij en zijn collega Prins Heryberth van De Weteringzotten ook in dat elftal spelen. De laatste wedstrijd voor het carnaval zal dan ook speciaal in het teken komen te staan van dit unieke feit. Onder leiding van de nieuwe prins vierden De Iesselzotten nog een groots feest en het bleef nog lang onrustig in De Hooiberg.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.