haarlemmer met de brommobiel naar eagles

Hij reed 166 kilometer met zijn brommobiel van Castricum naar Deventer. Met een slakkengangetje over binnenwegen naar Deventer, met als doel zijn club HFC Haarlem te steunen en proberen wat geld binnen te halen. Rassupporter Charles de Jong had het voor zijn club over en verdiende 2.100 euro voor de noodlijdende club, die op de rand van de afgrond staat.

Go Ahead Eagles kreeg lucht van deze actie en persvoorlichter Richard Thannhauser schonk Charles de Jong, die samen met Aad Visser naar Deventer was gekomen, een gesigneerd wedstrijdshirt om deze te veilen in de business lounge van Go Ahead Eagles. Het aanstekelijke verhaal van Charles de Jong werd op juiste wijze geschat door de sponsors. Het shirt werd voor 1.100 euro gekocht door Hans van Zuidam (PS Koeltechniek). Ook Willy Wientjes (SiWi Beheer) en Marcel Wenting (VerzuimReductie) toonden zich gul en beiden schonken de Haarlem-fan 500 euro.

Hans van Zuidam schonk het shirt vervolgens aan Charles de Jong en gaf hem de opdracht deze ook onder de sponsors van Haarlem te veilen. De ontroerde fan van HFC Haarlem was even sprakeloos. Om daarna te zeggen. “Heel mooi dat dit kan. Dat een collega club, die net zo’n mooie geschiedenis heeft als HFC Haarlem, dit doet om ons te helpen. HFC Haarlem moet blijven. Ook voor mij. Want ik vind bloemen best leuk, maar ik wil niet de hele dag tegen geraniums aankijken”, zegt De Jong, die als vrijwilliger actief is in het spelershome van HFC Haarlem.

Willie Damen van Go Ahead Eagles bood Charles de Jong en Aad Visser vervolgens namens de club een gratis overnachting aan in een Deventer hotel. De spelers van de Eagles waren overigens minder aardig in het veld. Ze versloegen Haarlem met 3-2.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.