gezonde week voor kinderen de hartkamp

Openbare basisschool De Hartkamp in Raalte is maandag gestart met de gezonde week en IK Lekker fit! De hele maandagochtend werd er met de leerlingen aandacht besteed aan voeding, beweging en gezondheid. Ook de rest van de week worden er diverse activiteiten in en rond de school georganiseerd, want het is vijf dagen lang ‘een gezonde week op een gezonde school’.

Na het beantwoorden van enkele gezondheidsvragen, werd de week maandag passend gestart met een warming-up. Dansschool Ruitenberg uit Heino verzorgde een les Zumba waarbij alle kinderen, leerkrachten en enkele aanwezige ouders, het lichaam goed los maakten. Na deze fanatieke start kon iedereen even bijkomen en vertelde Maaike Heethaar over het project IK Lekker fit!?

Dit lesprogramma voor de basisschool heeft als doel overgewicht bij kinderen te voorkomen. De methode bestaat uit een reeks van acht lessen per leerjaar voor groep 1 tot en met 8. In de lessen wordt aandacht besteed aan de thema’s voeding, bewegen en het maken van gezonde keuzes. Basisschool de Hartkamp is de eerste school in de gemeente Raalte die meedoet aan dit project. Om hier blijk aan te geven overhandigde Maaike een pauzebeweegpakket: Een pakket met verschillende spelattributen die gebruikt kunnen worden in de pauze.

Na de gezamenlijke opening werd er per groep een fitheidstest afgenomen in de gymzaal en hebben de leerlingen een vragenlijst over gezondheid ingevuld. De rest van de gezonde week wordt er een gastles judo verzorgd door Budo Senshi, komt het project (S)Cool on Wheels op bezoek om sporten met een beperking aandacht te geven, vertelt een diëtiste in de klas over gezonde voeding en vindt er een verlengde pauze met beweegactiviteiten plaats.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.