gewoon carolien verandering in je leven

Veel mensen geloven wat anderen zeggen, wat ze geleerd hebben in hun opvoeding of opleiding, of wat ze gelezen hebben in boeken. Zo is je ratio, je denken, in de loop der jaren ontwikkeld. Maar als er iets verandert in je leven, dan verandert ook je beeld van hoe de wereld is. Dat proces verloopt niet altijd even gemakkelijk;

De laatste tijd krijg ik steeds meer vrouwen tussen de 60 en 80 jaar in de praktijk, soms zelfs omdat reguliere artsen hen op mijn site wijzen. Zij komen meestal omdat ze veel klachten hebben, maar er geen duidelijke medische oorzaak is te vinden.

Een prachtige mevrouw, bijna 70 jaar, komt met klachten van hevige jeuk. Ze heeft gedaan wat goed was voor haar man en gezin, Zij heeft altijd klaargestaan voor andere mensen. Nu -in de herfst van haar leven-, voel ik dat haar grootste pijn is dat ze haar eigen grote verlangen niet heeft waargemaakt. Haar hele leven had ze een grote wens. Heel diep van binnen voelt ze zich boos op zichzelf. Alles in haar kriebelt om haar verlangen te verwezenlijken en ze gaat de uitdaging niet aan. Elke keer komen er weer andere ‘ja, maar’s’ in haar gedachten. Elke sessie ervaar ik dit diepe onvervulde verlangen. Soms is de waarheid hard en wil de mens die niet horen. Ik kan haar jeuk een paar dagen verlichten, maar verder niks voor haar doen. Haar keuze is niet die van mij. We nemen afscheid.

Een andere bijzondere dame van 75 jaar heeft een aantal verschillende operaties gehad die heel plotseling en heel ingrijpend zijn geweest. Ik voel machteloosheid, frustratie en moedeloosheid in haar. Dat zijn moeilijke dingen om te voelen. Ik merk dat haar leven compleet anders ingericht dient te worden; rouwen om het verlies van een deel van haar lichaam, alle overtuigingen van hoe je dient te zijn als vrouw, moeder en mens moeten bekeken en losgelaten worden. In je hoofd heb je zaken zo veranderd, in de praktijk werkt dat anders. Iets wat je veel jaren op een bepaalde manier hebt gedaan en wat goed voelde, anders doen. Dat kost heel veel tijd en vooral ook geduld met jezelf. Ze gaat de nieuwe ervaring aan. Stap voor stap vinden we samen de puzzelstukjes van hoe ze haar nieuwe leven het fijnst voor haar en haar man kan inrichten. Een heel nieuwe wereld gaat voor haar open; nu nog wat moeilijk, straks vol nieuwe levenskracht en trots op haarzelf!.

Heb jij nog uitdagingen/kansen laten liggen in je leven? Hoe ga je jouw verlangens verwezenlijken? Hoe heb je leren omgaan met eventuele beperkingen? Vragen mail je (wel met vermelding van Salland Centraal) naar info@carolienjonkman.nl. Meer informatie op: staging2.carolienjonkman.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.