geef een kind eens een normale vakantie

Ondanks alle negatieve verhalen over de economische situatie kunnen de meeste mensen in ons land nog van een relatief rustig bestaan genieten en nog, vaak meerdere keren per jaar, op vakantie. In sommige landen, niet eens zo ver hier vandaan, kampen families niet alleen met de financiële crisis, maar lijden zij ook nog onder de gevolgen van recente rampen of oorlogen.

De onafhankelijke organisatie Pax Kinderhulp wil kinderen die in hun eigen land onder armoedige omstandigheden moeten (over)leven, een onbekommerde vakantie in Nederland geven. Doel is om hen even tot rust te laten komen, zodat ze hun problemen kunnen vergeten en gewoon kind mogen zijn. De werkgroep IJssel-Vecht zal in de eerste drie weken van juni 2010 gastvrijheid bieden aan ongeveer veertig kinderen uit Bosnië. Tijdens hun verblijf in Nederland zullen zij twee aan twee worden ondergebracht bij gastgezinnen in de regio Zwolle.

De ervaring leert dat drie weken normaal gezinsleven met aandacht en warmte, de kinderen zichtbaar doet opleven. Om de gastgezinnen echter te ontlasten worden tijdens de vakantie wekelijks activiteiten georganiseerd door Pax Kinderhulp. De kinderen worden vergezeld door begeleiders en tolken die Duits en Engels spreken. Medewerkers van Werkgroep IJssel-Vecht staan voortdurend klaar om bij eventuele problemen de helpende hand te bieden.

Pax Kinderhulp is dringend op zoek naar gezinnen die bereid zijn deze kinderen drie weken in hun midden op te nemen en hen in een veilige haven te laten ervaren hoe het is in een normaal gezin te leven. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Coby Kastelein (038-4546185), José Hogeman (0572-394258) of Nan Speth (0525-652467). Zie ook staging2.paxkinderhulpijsselvecht.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.