facadis group blaast nieuw leven in wiggers

De Façadis Group uit Oldenzaal heeft Wiggers Raalte BV overgenomen, waardoor het bedrijf dat gespecialiseerd is in aluminium en kunststof kozijnen en glas definitief een doorstart kan maken. Dat heeft Silvia Wiggers dinsdagochtend bevestigd. “Maandag is met een gedeelte van het personeel een doorstart gemaakt”, vertelt Wiggers. Of alle 39 werknemers van het Raalter bedrijf kunnen blijven, is nog niet bekend. Dat is nu aan de Façadis Group.

Wiggers is in 1983 gestart als glas- en montagebedrijf. Wat in de jaren negentig begon met de productie van een enkel kozijn, heeft zich de afgelopen jaren ontwikkeld tot het leveren van kozijnen in een totaalconcept voor bedrijven en particulieren. Ondanks dat Wiggers in 2008 nog groots uitpakte met de viering van het 25-jarig jubileum, vroeg het bedrijf op maandag 26 oktober faillissement aan bij de rechtbank Zwolle-Lelystad. Wel werd direct gewezen op goede mogelijkheden voor wat betreft een doorstart.

“Wij zien absoluut toekomst in Wiggers”, zegt directeur André Mulder van Façadis Group dinsdag in de Stentor. “Wij halen geen narigheid uit met bedrijven die we overnemen, zoals je wel eens hoort. Dat hebben we ook niet gedaan met de andere ondernemingen die tot onze groep behoren.” Façadis bestaat uit drie modern geoutilleerde gevelbranche-specialisten met een team van ruim tachtig vakmensen. “We willen proberen zo veel mogelijk personeel over te nemen. En dan zetten we er samen de schouders onder!”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.