ergotherapeuten geven tandem aan zozijn

Dat Liset Meijerink en Sonja Kluin-Reimert van Ergotherapie Salland sportieve meiden zijn, is in Raalte en omstreken al wel bekend. Het was dan ook niet zo verwonderlijk dat beide ergotherapeuten per tandemfiets de weg vonden naar Zozijn, aan de Kemphaan in Raalte. Een makkelijkere manier om een tandemfiets mee te nemen is er namelijk ook niet. De terugweg ging noodgedwongen per voet, want de tandem werd door Ergotherapie Salland geschonken aan de bewoners van Zozijn.

“Een bevriende hulpmiddelenleverancier verraste ons bij onze eigen opening met een tandemfiets”, vertelt Meijerink. “Hij gaf ons daarbij de opdracht deze te schenken aan een goed doel en hiervoor hebben we Zozijn in Raalte uitgekozen.” De keuze voor Zozijn komt echter niet zomaar uit de lucht vallen. Sonja Kluin-Reimert: “Zozijn ondersteunt kinderen en volwassenen met beperkingen om zichzelf te ontplooien, zodat ze zelf de lijnen in hun leven kunnen uitzetten en dat sluit natuurlijk naadloos aan op ons eigen werk.”

Ergotherapie Salland, gevestigd aan de Brugstraat in Raalte, heeft als doel om mensen zo zelfstandig mogelijk te laten functioneren in hun dagelijks leven met welke beperking dan ook. Er wordt gekeken naar de mogelijkheden voor de cliënt en eventueel wordt er een hulpmiddel geadviseerd. “Denk aan iets kleins als een verdikte lepel waardoor iemand het eten beter naar zijn mond kan brengen, en aan grotere hulpmiddelen zoals een rolstoel of aangepaste fiets”, licht Meijerink toe.

Ook de geschonken tandemfiets is geen standaard tandemfiets. Het voorste deel is lager en hierdoor geschikt voor een kind. Daarnaast stuurt in dit geval de achterste fietser. Wel kan er voor gekozen worden om de voorste fietser mee te laten sturen. De fiets is dus erg geschikt om te gebruiken voor het aanleren van fiets- en verkeersvaardigheden. Maar de tandem kan natuurlijk ook gebruikt worden om gewoon lekker met z’n tweeën te gaan fietsen.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.