ep jan oosterwechel viert tienjarig bestaan

EP Jan Oosterwechel viert op vrijdag 6 en zaterdag 7 november zijn 10-jarig jubileum. Dat gebeurt met talloze aanbiedingen en een taartenactie. “Als je gedurende die twee dagen meer dan 150 euro bij ons besteedt, krijg je een taart aangeboden. Want wie jarig is, trakteert”, lacht eigenaar Jan Oosterwechel.

Jan Oosterwechel zit al 25 jaar in de consumentenelektronica. In 1999 besloot hij om deze ervaring te gebruiken voor een eigen Megapool-zaak. Die stond aanvankelijk aan de Marktstraat in Raalte. In 2005 verhuisde hij naar de Herenstraat 10 in Raalte, naar een A-locatie van 400 vierkante meter: Een verdubbeling van het vloeroppervlak en maakte hij een omslag naar de EP: Formule. “Daardoor kregen we nog meer bekendheid”, vertelt Jan. “We konden meer servicegericht werken en meer kwaliteit bieden en daardoor groeide onze omzet. Mede ook dankzij de inzet van mijn personeel!”

Begin dit jaar onderging de zaak een ingrijpende verbouwing. De inrichting is veranderd en al het interieur is gemoderniseerd. Het concept zorgt dat de uitstraling van de winkel meer in overeenstemming is met het assortiment dat wordt aangeboden, namelijk kwaliteitsmerken. Er is een duidelijke keuze gemaakt in het aantal producten dat wordt getoond. Bedrijfsleider Nick van Tolij vertelt: “In plaats van bijvoorbeeld alle televisies van alle merken te willen laten zien, hebben we zelf een representatieve keuze gemaakt. Hetzelfde hebben we bij de afdelingen witgoed en klein huishoudelijk gedaan. Zo blijft er toch genoeg keuze over, maar raak je als klant niet de weg kwijt in een te groot aanbod, dat de keuze alleen maar bemoeilijkt.”

Ook het merkenpakket is iets veranderd. Onkyo en Loewe, een hoogwaardig Duitse merk met veel aandacht voor stijl en techniek, zijn toegevoegd aan het aanbod. Niet iedere ondernemer kan zomaar Loewe-dealer worden. De winkel moet aan een aantal eisen voldoen. Om mensen kennis te laten maken met het merk Loewe of geïnteresseerden meer informatie te geven, organiseert EP Oosterwechel in december een Loewe informatieavond. Er wordt nog een uitnodigingsflyer verspreid, maar mensen die nu al interesse hebben, kunnen dit uiteraard in de winkel of via de mail aangeven. Oosterwechel: “We hopen met deze merken een breder publiek te bereiken. Daar hoort een hoger prijssegment bij, maar daar staat ook een betere kwaliteit tegenover.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.