een echte plek om de ijssel te beleven

“Een echte plek om de IJssel te beleven en een aanwinst voor Olst-Wijhe.” Met die woorden begroette wethouder Jonny Hollander maandag de ruim tachtig belangstellenden die geïnformeerd wilden worden over het nieuwe Infocentrum IJssel Den Nul. Hij meldde verder ook dat de gemeente op zaterdag 12 december een archeologische dag organiseert op de plek waar het infocentrum gaat komen.

Salland Wonen wordt eigenaar van het informatiecentrum, gericht op ontmoeting, informatie en educatie over natuur en cultuurhistorie. “Wij vinden het belangrijk om maatschappelijk vastgoed te beheren. Door samen te werken kunnen we dit soort projecten realiseren en duurzaam in stand houden”, aldus Ed Penninks, directeur van de woningcorporatie. Salland Wonen werkt samen met Staatsbosbeheer, JP van den Bent en Historische Vereniging ’t Olster Erfgoed. Het project wordt mede mogelijk gemaakt door Europese, provinciale en gemeentelijke subsidies.

Het infocentrum zal onder andere gebruikt worden voor het geven van informatie en het houden van exposities over de flora en fauna langs de IJssel, toeristische activiteiten, cultuur en historie van de IJsselstreek en informatie over hoogstamfruit. In het centrum wordt ook een winkel en horecagedeelte ingericht. Ook zullen er rondleidingen naar de IJsseluiterwaarden worden georganiseerd vanuit het centrum.

Onder de aanwezigen heerste maandag een grote mate van tevredenheid over de nieuwe verkeersafwikkeling bij het infocentrum. In het tweede kwartaal van 2010 wordt de grens van de bebouwde kom van Den Nul zo’n 200 meter naar het noorden verplaatst, ongeveer ter hoogte van de huidige parkeerplaats van De Lange Kolk. In de flauwe bocht tussen De Lange Kolk en Den Nul komen twee vluchtheuvels in het midden van de weg. Hierdoor kunnen auto’s die naar het infocentrum willen, voorsorteren en fietsers en voetgangers kunnen in twee keer de Rijksstraatweg oversteken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.