ecologische woning met speciale kleikorrels

Hans en Willemien Wijermars bouwen een ecologische woning aan de Esakkers in de nieuwbouwwijk van Hoonhorst. In het ecologische concept is een evenwicht gerealiseerd tussen bijzonder energiezuinig, gebruik van natuurlijke materialen en een gezond binnenklimaat.

Recent zijn er kleikorrels in de fundering gespoten, waarmee een bijzondere manier van isoleren is toegepast. De kleikorrels werken als een thermolaag. Ze worden warm door het huis zelf en geven die warmte weer terug als het in huis frisser wordt. Tegelijk houden ze optrekkende kou van onder af tegen.

Andere duurzame en ecologische maatregelen in de woning zijn vlaswol als isolatie, gebruik van natuurverf, veel glas op het zuiden, en minder op het noorden. Sowieso wordt tijdens de bouw vooral gebruik gemaakt van natuurlijke producten. Zo is de toepassing van staal en beton in de woning in de Hoonhorster nieuwbouw tot een minimum beperkt. De verdiepingsvloeren en de kapconstructie worden uit hout opgetrokken.

De bouw wordt uitgevoerd door bouwbedrijf Journée uit Dalfsen. Met de locale installateurs Bergman Installatiewerken en HTD is een concept uitgewerkt waarbij aardwarmte, in combinatie met zonneboilers, wordt gebruikt om de woning te verwarmen en van warm water te voorzien.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.