duurzaamheidsprijs voor van lenthe dalfsen

De jury, bestaande uit wethouder Ton de Vries, PvdA-raadslid Wim Smit, innovatieambassadeur Willy Haarman en bedrijvencontactfunctionaris Uco Lautenbach, had aan het beoordelen van de inzendingen een moeilijke taak. Naast Van Lenthe hadden vier andere ondernemers zich aangemeld voor de prijs.

Het onderlinge verschil tussen de aangemelde bedrijven qua omvang, bedrijfsactiviteiten en opvattingen over duurzaamheid waren dan ook opmerkelijk. De jury roemde in zijn toespraak het structureel duurzame en innovatieve karakter van alle bedrijfsactiviteiten van Van Lenthe. “In alle bedrijfstakken staan duurzaamheid, energiebesparing en een duurzaam en gezond leefmilieu centraal”, aldus de jury. Ook het sociale personeelsbeleid kan op bewondering rekenen.

Wat de jury vooral erg aansprak is de sterke inzet van het bedrijf wat betreft het hergebruik van grondstoffen. Upcycling van afval- en grondstoffen tot hoogwaardig compost en biogas, maar ook het minimaliseren van afvalstoffen en het zo veel mogelijk hergebruiken van grondstoffen vond de jury goede voorbeelden van activiteiten die bijdragen aan het duurzame karakter van Van Lenthe. Het combineren van duurzaamheid en winstgevendheid heeft voor de jury uiteindelijk de doorslag gegeven.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.