durf jij het werken bij de brandweer aan

Met de vraag ‘durf jij het aan?’ is de gemeente Dalfsen op zoek naar vrijwilligers voor de brandweer. De gemeente Dalfsen kan niet zonder brandweer, maar om de kazernes optimaal te laten functioneren, hebben de posten in Dalfsen en Lemelerveld wel meer mensen nodig. Bij bedrijven worden posters opgehangen en flyers uitgedeeld. Ook heeft een groot aantal mensen een persoonlijk brief van de brandweer ontvangen.

De vrijwilligers van de brandweer, zowel mannen als vrouwen, moeten wel aan een aantal voorwaarden voldoen voordat zij zich kunnen aansluiten. Daarom is een doelgroepselectie gemaakt. De mensen die binnen de doelgroep vallen, hebben een brief gehad met een uitnodiging om een oefenavond van de brandweer bij te wonen. Tijdens deze avond wordt meer informatie over de brandweer gegeven, onder andere over de voordelen van het werken bij de brandweer. Er zijn voordelen voor de vrijwilliger, maar ook voor de werkgever van deze nieuwe vrijwilliger.

Verder worden tijdens de oefenavond diverse praktijkoefeningen gehouden. Op deze manier kunnen de geïnteresseerden goed de sfeer bij de brandweer proeven. Het blussen van branden is één van de werkzaamheden van de brandweer, maar ook zorgt zij voor alle soorten hulpverlening. Dit kan zijn bij ongelukken, maar ze kan ook opgeroepen worden om een wegdek te reinigen of om bij stormschade bomen van de weg te verwijderen. Op de website staging2.brandweerdalfsen.nl is meer informatie te vinden over de oefenavonden en de campagne.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.