discobus eigenlijk voor slappe donders

Commentaar – De discobus van Heeten reed zaterdag niet. Reden: een stel jongeren uit Heeten en Lettele was met elkaar op de vuist gegaan vorige week. Krachtdadig optreden. Maar dan is ineens de wereld te klein: De goeden moeten lijden onder de kwaden, is het commentaar.

Het is ook niet gauw goed. Als de overheid niet optreedt moeten ze ‘de boel’ harder aanpakken. Pakken ze ‘de boel’ harder aan, regent het klachten.

Los van of de bussen wel of niet rijden, los van of ze terecht of onterecht niet rijden, is het fenomeen ‘de discobus’ zelf ook wel eens een belichting waard. Wat een gekke boel eigenlijk, dat de jeugd naar disco’s wil die te ver weg zijn om er zelf te komen. En wat een gekke boel ook, dat de jeugd op tijdstippen naar disco’s wil dat geen ouder het in het hoofd haalt om hun kroost ’s nachts – zeg maar gerust ’s morgens vroeg – weer naar huis te rijden.

Discobussen zijn feitelijk niet meer dan een uitwas van een verwende maatschappij, waarbij de jeugd meer wil dan ze zelf aan kan. Volwassenen nemen dan de organisatie over. Ze zorgen voor bussen. Je zou ook kunnen beredeneren dat het eigenlijk slappe donders zijn die wél in het holst van de nacht naar een disco ver weg van huis willen, die niet in staat zijn zelf vervoer te regelen, dan terugvallen op volwassen mensen. En zijn die volwasenen eigenlijk ook geen slappe donders die dat vervoer dan ook nog gaan organiseren ook?

Voorstel: Salland stopt gewoon met álle discovervoer. En ouders brengen en halen hun kinderen alleen nog als pappa of mamma vóór 01.00 uur weer thuis kan zijn. Zul je zien hoe het uitgaansleven binnen heel korte tijd weer andere vormen aanneemt.

logo

Een mening over dit onderwerp? We nodigen je uit te reageren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.