cultuurmakelaar geeft uitleg over subsidies

Cultuurmakelaar Eléon de Haas geeft woensdag (vanavond) om 19.30 uur een bijeenkomst over subsidies en fondsenwerving voor amateurkunst. De Haas doet dat in samenwerking met de gemeente Raalte in het Kulturhus Raalte. De bijeenkomst onder de noemer ‘Draag uw Steentje bij’ zal worden geopend door wethouder Roger de Groot. De toegang van deze infoavond is vrij, inloop vanaf 19.00 uur.

De gemeente Raalte is rijk aan initiatieven op het gebied van kunst en cultuur, maar het idee en de uitvoering is vaak in handen van vrijwilligers. Het verkrijgen van benodigde middelen is bij de aanloop dan vaak een aandachtspunt. Het is tijdrovend en niet altijd succesvol. De meeste projecten op het gebied van kunst en cultuur kunnen niet worden gerealiseerd zonder subsidie en geld van fondsen. De gemeente ondersteunt daarom vrijwilligers in hun zoektocht naar middelen voor projecten.

Bij cultuurmakelaar Eléon de Haas komen veel vragen binnen over subsidies en fondsen. Naast het zoeken naar middelen, krijgt de vrager namelijk ook veelal te maken met de inhoud van het project. Niet alle projecten voldoen aan de voorwaarden om in aanmerking te komen voor een incidentele bijdrage.

Namens de provincie zullen Mandy Schuitemaker en Ineke van Baleneen toelichting geven over waar projecten aan moeten voldoen en welke stappen een aanvrager moet bewandelen. De provincie kent immers diverse regelingen om cultuurdeelname te stimuleren. Ineke Bruggeman zal namens het Prins Bernhard Cultuurfonds een toelichting geven op welke projecten op welke manier in aanmerking komen voor een bijdrage.

De gemeente wordt met betrekking tot de Projectensubsidies Amateuristische Kunstbeoefening geadviseerd door de Culturele Raad Raalte. Voorzitter Gerrit Wolters zal enkele voorbeelden (en tips) geven van projecten die in aanmerking komen voor een projectensubsidie. Ook zal de Rineke Bugter het beleid over de Projectensubsidies amateuristische kunstbeoefening toelichten en informatie geven over het Subsidieloket voor verenigingen en stichtingen in de gemeente.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.