crematorium kranenburg al 25 jaar in zwolle

Crematorium Kranenburg bestaat alweer 25 jaar. Op zaterdag 14 november houdt het crematorium een open dag. “Terugkijkend kunnen we zonder meer stellen dat het crematorium duidelijk in een behoefte voorziet”, stelt directeur Bert Holthof. In al die 25 jaar hebben er meer dan 21.000 crematies plaatsgevonden en waren daarbij meer dan 1,6 miljoen bezoekers aanwezig.

“Niet alleen is het crematiepercentage in Zwolle sinds 1984 gestegen van 18 naar 56 procent, ook maken de families en bezoekers veelvuldig gebruik van de dienstverlening die het crematorium vandaag de dag biedt.” Holthof vertelt dat er in 25 jaar veel veranderd is. “Ons gebouw is in de loop der jaren een aantal keren verbouwd en aangepast aan de behoeften van de nabestaanden. Het crematorium is een plek om te rouwen. Toch doen wij er alles aan om het de families zo aangenaam mogelijk te maken. Bewust wordt daarom veel tijd en zorg besteed aan kwaliteit en persoonlijk maatwerk, zodat de nabestaanden met een ‘goed’ gevoel over de plechtigheid weer naar huis gaan.”

Tijdens de open dag op zaterdag 14 november, die duurt van 10.00 tot 15.00 uur, zijn alle ruimten voor het publiek open gesteld. Ook achter de schermen, waaronder de ovenruimte, wordt uitleg gegeven. Voor de ‘as-bestemming’ is een aparte toonkamer ingericht waar alle mogelijkheden te zien zijn om een bestemming te geven aan de as. Bijzonder zijn de urnamenten. Dit zijn gedenktekens van graniet of hardsteen in combinatie met glas brons of roestvrij staal. Samen met de familie wordt een monument ontworpen dat een individuele weergave van de gevoelens ten opzichte van de overledene symboliseert.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.