connexxion de laan uit syntus rijdt bussen

Syntus neemt op 29 augustus 2010 het busvervoer in Salland, Deventer, Vechtdal en Zwolle over van Connexxion. Dit is de uitkomst van de Europese aanbestedingsprocedure die het provinciebestuur heeft uitgevoerd voor het openbaar vervoer in Midden-Overijssel. Het openbaar vervoer wordt ongeveer elke acht jaar opnieuw aanbesteed.

De provincie wil dat het openbaar vervoer niet alleen door de reiziger, maar door al haar burgers als een aantrekkelijk vervoeralternatief wordt gezien. Om de kwaliteit van het busvervoer te vergroten wordt een aantal verbeteringen doorgevoerd. De meest belangrijke zijn: Een niet OV-reiziger moet eenvoudig van de bus gebruik kunnen maken. Met hoge frequenties en tijden die de hele dag hetzelfde zijn. Een reiziger in de provincie Overijssel moet er van op aan kunnen dat hij op tijd op zijn bestemming aankomt. Rituitval en gemiste aansluitingen mogen haast nooit voorkomen. Het openbaar vervoer biedt kwaliteit en straalt dit ook uit. Een reiziger moet zich veilig en prettig voelen in de bus. Daarom wordt de busvloot volledig vernieuwd.

De provincie Overijssel en Syntus gaan in een ontwikkelteam samen aan de slag om de plannen en verbeteringen verder uit te werken, zodat op 29 augustus 2010 een goede start kan worden gemaakt. Gedeputeerde Staten willen het openbaar vervoer Midden-Overijssel voor een periode van acht jaar gunnen aan vervoerbedrijf Syntus BV. Voor het zover is, geldt er eerst nog een wettelijke bezwaartermijn van zes weken waarin de overige inschrijvers kunnen reageren. Pas na deze termijn wordt de gunning aan Syntus definitief.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.