charles van den ende vakman van het jaar

Zelfstandig stukadoor Charles van den Ende uit Raalte is afgelopen vrijdag in Houten uitgeroepen tot ‘Vakman van het jaar’. Dit is een jaarlijkse verkiezing die wordt georganiseerd door staging2.werkspot.nl en de Telefoongids. Er zijn bij deze verkiezing vijf categorieën: Timmerwerk, hoveniers, aan- en nieuwbouw, installatie en stuc & schilderwerken. Charles won in de laatste categorie, maar werd uit de vijf winnaars ook nog eens verkozen tot nationale vakman van het jaar. “Ik ben die avond naar huis gereden met een grijns van oor tot oor. En die is er in de dagen erna ook niet vanaf gegaan, ha ha!”

Hartstikke mooi natuurlijk, die eer, maar het prijzenpakket is ook niet kinderachtig: Charles heeft een nieuwe Citroënbus aangeboden gekregen, twee mobiele telefoons, werkkleding voorzien van logo’s, een multimediapakket ter waarde van 10.000 euro, een jaar lang juridisch advies, een TomTom, een accuboor en een airless spuit ter waarde van 2.000 euro. Om in aanmerking te komen voor de prijs moet je je inschrijven of genomineerd worden. Er waren maar liefst tweeduizend aanmeldingen.

Volgens jury en referenties koppelt Charles ‘vakmanschap aan een continue drang naar vernieuwing. De stukadoor uit Raalte gaat verder dan het obligate wandje stuccen en levert daarbij kwalitatief hoogstaand werk.’ Eén van de referenties was Keukenland Wijhe, waar Charles een keukenopstelling heeft gestuct met terrastone. Charles is ook aanwezig tijdens de open huisdagen die Keukenland Wijhe op 11, 12 en 13 december houdt ter ere van het 15-jarig bestaan. Hij zal de bezoekers informeren over zijn werk.

Charles werkt met zijn eenmansbedrijf ‘De Stukadoor!’ door heel Nederland. Voor grotere klussen schakelt hij eventueel bevriende ZZP-ers in. Charles heeft zich in de afgelopen jaren gespecialiseerd in speciale stuctechnieken. Hij werkt veel met kalk- en cementpleister en beheerst verschillende internationale stucstijlen. “Met stuc kun je alle kanten op. Ik kan het eruit laten zien als hout, leisteen, beton, maar ook als marmer. Er zijn ontzettend veel effecten en mogelijkheden. Maar om die stijlen te leren, moet je wel eerst je meters gemaakt hebben in het vak. Wat ik doe, is niet voor beginners. In sommige gevallen is het erg arbeidsintensief en daar hangt ook een prijskaartje aan. Ik werk met name veel in het bovensegment van de markt. Maar dat wil niet zeggen dat ik de kleine standaardklussen niet waardeer. Ik kom ook graag langs voor een keuken of een muur.”

Of de verkiezing tot meer gaat leiden? Charles laat het allemaal maar op zich afkomen. “Waarschijnlijk dat ik er wel wat extra klussen aan over houd. Misschien moet ik dan wel iemand aannemen. Maar dat moet dan wel een creatieve jongen zijn. Maar de collega’s waar ik nu vaak mee werk zijn ook goed. We delen dezelfde passie. Anderzijds heb ik nu een tweede bus. En het is zonde om die stil te laten staan!” Meer informatie op staging2.destukadoorraalte.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.