cda raalte heeft verkiezingslijst compleet

Je kunt talentvolle spelers hebben, maar de ereprijzen komen pas in beeld als je de juiste balans hebt gevonden tussen oudgedienden en nieuw aanstormend talent. Op die manier heeft CDA Raalte haar lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen samengesteld. Het CDA lijkt zelf een goede balans te hebben gevonden. Of de volgorde op de kandidatenlijst een juiste afspiegeling is, zal uiteindelijk door de kiezer worden beoordeeld.

Zoals al bekend, wordt de lijst van CDA Raalte aangevoerd door Ben Haarman, momenteel wethouder en loco-burgemeester van de gemeente Raalte. Hij wordt gevolgd door fractievoorzitter Henk Robben en Elly van Steen. Laatstgenoemde maakt een opvallende comeback in de gemeentepolitiek. De bevlogen politica was de laatste jaren een vooraanstaand lid van Provinciale Staten van Overijssel, maar ze mist daar het directe contact met de burger.

Op vier komt wethouder Roger de Groot uit Heino en op vijf staat Jan Oostewechel uit Heeten. De eerste nieuwkomer, Guus Temmink uit Raalte Noord, staat als zesde op de lijst. Hij is weliswaar nieuwkomer, maar wel één met een lange staat van dienst in bestuur, schaduwfractie en het CDJA. De toptien wordt gecompleteerd door de zittende raadsleden Jos Alferink (Mariënheem), Fie Freriks (Raalte) en Ben Grolleman (Nieuw Heeten), gevolgd door Raymond Godeschalk (Heino).

Voorzitter René Luijpen van CDA Raalte is bijzonder tevreden over de samenstelling van de lijst. “Het vergt natuurlijk wel een lange voorbereidingsperiode, maar we hebben een mooie, evenwichtige lijst. Er is sprake van een goede verdeling over de buurtdorpen, een goede verdeling tussen routine en talent en we hebben met Elly van Steen een vrouw op een hoge positie. Daar zijn we heel blij mee”, aldus de preses. De ledenvergadering moet de lijst op maandag 16 november nog wel goedkeuren.

De kieslijst van CDA Raalte

1. Ben Haarman, Raalte, wethouder

2. Henk Robben, Raalte, raadslid

3. Elly van Steen, Raalte

4. Roger de Groot, Heino, wethouder

5. Jan Oostewechel, Heeten, raadslid

6. Guus Temmink, Raalte

7. Jos Alferink, Mariënheem, raadslid

8. Fie Freriks, Raalte, raadslid

9. Ben Grolleman, Nieuw Heeten, raadslid

10. Raymond Godeschalk, Heino

11. Ed van Dompselaar, Raalte, raadslid

12. Frans Wichink Kruit, Raalte, raadslid

13. Marcel Strijtveen, Lierderholthuis

14. Benno Klein Koerkamp, Raalte

15. Jacques van Loevezijn, Heeten, raadslid

16. Willy van Dongen, Raalte

17. Ineke Mulder, Heino

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.