carmel college naar landelijke debatfinale

Met een overtuigende derde plaats hebben leerlingen van het Carmel College Salland zich geplaatst voor de landelijke debatfinale in Leiden. Dertig scholen streden in Almelo om plaatsing. Onder het motto ‘soms staat het licht op rood, soms staat het op groen, in Almelo is altijd wat te doen’ hebben de Carmel-leerlingen flink van zich doen spreken. Alle drie de debatwedstrijden werden door de Sallandse leerlingen gewonnen, waarvan twee zeer overtuigend.

Tijdens de debatwedstrijden moeten leerlingen standpunten verdedigen rondom thema’s die ze van te voren opkrijgen. Het gaat er daarbij niet om of ze voor of tegen zijn, sterker nog, ze krijgen opgelegd dat ze voor of tegen zijn. Die opgegeven positie moeten ze te vuur en te zwaard verdedigen. De kwaliteit van de argumenten bepaalt uiteindelijk of je een debat wint.

Thema’s dit jaar waren onder meer of iedere school verplicht ook een diëtist in dienst moet hebben, of de schoolkantines alleen maar gezonde voeding mogen verstrekken, of kinderen verplicht lid van een vereniging moeten zijn en of producenten alleen nog maar meer biologisch afbreekbare verpakkingen zouden moeten mogen maken.

Het debatteam van het Carmel College bestond uit Laura Wolfkamp, Anniek Verschuur en Luc Oude Veldhuis. Samen met een team van secondanten hadden zij zich voorberied op de thema’s. Op 12 december is de finale in Leiden. In Almelo zat leerling Ramon Vulink uit Heeten nog in de jury. In Leiden is niemand minder dan minsiter Rouvoet uitgenodigd er zijn oordeel over te vellen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.