burgemeester eet bolletje mee op school

Basisschool De Schutse uit Raalte heeft donderdag meegedaan aan het landelijke Nationale Schoolontbijt. Burgemeester Piet Zoon en José Jorink van Bakkerij Jorink, die nog naar drie andere scholen moest, hebben in de verschillende groepen het belang van een dagelijks ontbijt besproken met de leerlingen. Natuurlijk werd er ontbeten, want Jorink had natuurlijk genoeg bolletjes voor iedereen meegenomen.

Kinderen en leerkrachten kwamen donderdagochtend in pyjama of ochtendjas op school. Burgemeester Zoon, ook in ochtendjas, vertelde in het speellokaal dat hij net terug is uit New York en dat de kinderen daar veel minder speelveldjes hebben en veel meer fastfood en snacks eten. Als je ’s ochtends een goed ontbijt hebt, hoef je volgens de burgemeester niet tussen door te snacken. Hij nodigde de kinderen uit om vragen te stellen en wilde weten of de leerlingen normaliter thuis ontbijten voor schooltijd.

Nou, toen kwamen de verhalen uit de hoge hoed. De leerlingen wisten burgemeester Zoon bijvoorbeeld prima uit te leggen wat het belang van een goed ontbijt is. Voor één keer mochten ze allemaal zonder ontbeten te hebben naar school, want dat zouden ze gezamenlijk op school doen. Maar normaal gesproken wordt er natuurlijk goed thuis ontbeten. Kijk voor onder andere foto’s van de ontbijtochtend op De Schutse ook eens op staging2.deschutse.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.