bibliotheek open met nieuwe winkelformule

Ooit was de bibliotheek een boekenmagazijn waar je kwam om boeken te lenen. In Raalte is dat niet meer aan de orde, want de hoofdvestiging van de Bibliotheek Raalte is helemaal in een nieuw jasje gestoken. Hierbij staat de klant centraal en de dienstverlening is gericht op ontwikkeling en ontspanning. Kern blijft natuurlijk de collectie boeken, maar deze wordt anders – toegankelijker en aantrekkelijker – gepresenteerd.

Hiervoor is een winkelformule ontwikkeld die in steeds meer bibliotheken landelijk wordt toegepast. In de nieuwe bieb, gevestigd in het Raalter Kulturhus, laat je je door die nieuwe formule eenvoudig verleiden en waan je je in verschillende sferen. Als je de bibliotheek nu betreedt, kom je direct in een geheel andere sfeer terecht. Het is er prettig winkelen met een ruim en aantrekkelijk aanbod voor iedereen. Klanten vinden hun eigen sfeer in verschillende ‘werelden’, oftewel winkels. Door steeds in een andere winkel te stappen, worden de klanten verleid om te lezen en te lenen.

Op donderdag 26 november, een week na de officiële heropening, konden bezoekers terecht voor een rondleiding door de nieuwe bibliotheek. Een rondleiding langs de verschillende werelden en winkels, zoals ‘Ontspanning’ met boeken over liefde, hobby, gezondheid en opvoeding. Of een winkel ‘Beleving’ met boeken over spanning en avontuur, wetenschap en techniek. Bezoekers lieten zich donderdag uitgebreid informeren over de nieuwe formule en namen voldoende tijd om alle nieuwe indrukken in zich op te nemen.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.