agnes neimijer compleet verrast met jubileum

Terugkomend van de 111de wandeling, dit keer door Hessum en omgeving, wisten zowel de wandelaars als IVN-gids Agnes Neimijer, niet wat er aan de hand was. In Kulturhus de Mozaïek in Lemelerveld, het trefpunt van Stichting Welzijn Ouderen Lemelerveld (SWOL), hingen slingers en op een groot scherm werden foto’s gepresenteerd. Velen herkenden de foto’s waar men zelf soms in voor kwam. Geheel onverwacht werd het tienjarig jubileum van de wandelclub gevierd.

Een speciale werkgroep en het bestuur van SWOL was al tijden druk met de voorbereiding op het jubileumfeest. Voorzitter Antoon Sibelt maakte het voor de Heinose Neimijer nog spannender door haar man te bellen met de vraag of hij ook bij de viering van het tweede lustrum kon komen. Terwijl Agnes nog iets riep van ‘dan moet je hem wel uitleggen hoe hij moet rijden’ stapte haar man enthousiast de soos binnen.

Sibelt blikte nog even terug op het gedenkwaardig jaar 2001, toen de werkgroep onder leiding van Herman Smeenk te maken kreeg met de MKZ-crisis. Na raadpleging van landbouwvoorlichter Jan Laarman en het bestuur van SWOL is destijds het beste besluit genomen de wandeltocht niet door te laten gaan. Dezelfde dag kwam van de Rijksvoorlichtingsdienst het bericht dat bepaalde gebieden, onder andere waar men die dag wilde wandelen, tot verboden gebied werd verklaard.

In de afgelopen jaren is er in totaal in 55 gebieden gewandeld. De eerste wandeling was op 17 november 1999 rond Den Alerdinck en rondom landhuis de Colckhof in Laag Zuthmen. Op de Sprengenberg in Haarle is verreweg het vaakst gewandeld. Kijkend naar de plaatsen met omgeving, dan spande Ommen de kroon, gevolgd door Dalfsen en Wijhe.

Na een volledige terugblik op het bestaan van SWOL, bracht Herman Smeenk een ode op rijm uit aan Agnes en liet blijken dat zij naast haar kennis van de natuur, ook goed met senioren kon omgaan. In al die jaren namen er gemiddeld 33 senioren deel aan de wandelingen. De werkgroepleden, Herman Smeenk, Hein Velthuis, Johan Huijsmans, alsmede Agnes Neijmer en Wim Baarslag (eerder werkgroeplid) kregen uit een oude grote broodtrommel het bekende Lemelervelds krentenbrood overhandigd.

Agnes, die 76 keer als deskundige gids de routes uitstippelde, kreeg een mooie banner en een topografische atlas van de provincie Drente als herinnering. Ze dankte op haar beurt Herman Smeenk voor de prachtige woorden op rijm en het bestuur van SWOL omdat er totaal onverwacht zoveel aandacht aan dit jubileum werd besteed. Het motto van de werkgroep is na tien jaar nog steeds: Blijf in beweging, geniet van de natuur en wandel met plezier.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.