Home / archiefcentraal / zonne auto solar team twente gecrasht

zonne auto solar team twente gecrasht

Op de derde dag van de World Solar Challenge is de auto van Solar Team Twente (met Raaltenaar Tim Ellenbroek) gecrasht. Door een mankement in het rechterachterwiel is de zonne-auto met 95 kilometer per uur van de weg geraakt en over de kop geslagen.

Coureur Mart Bruinja heeft zijn uiterste best gedaan om de auto nog op de weg te houden, maar het lukte hem niet om de 21Revolution te redden. Gelukkig wist Mart snel uit de auto te komen en is hij op een schrammetje na ongedeerd. De auto daarentegen is behoorlijk beschadigd. Er is gelijk na de crash geïnventariseerd wat er kapot was en het team is direct begonnen met repareren. Het is nog niet helemaal zeker of ze woensdag weer kan racen. Er wordt de hele nacht doorgewerkt om de wagen rijklaar te maken. De vierde plek is Twente kwijt. Ze zijn door drie andere teams ingehaald en staan nu zevende.

Lees ook

Lezing in Holstohus over Zwitserse kunstenaarskolonie

OLST – Anjette van de Ven van Bureau KunstVenster verzorgt op maandag 25 oktober een …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.