wekadata vestigt zich aan boeierstraat

Het ICT- en telecombedrijf WekaDATA verhuist eind oktober naar het voormalige pand van bouwbedrijf Besten aan de Boeierstraat 6 in Raalte. De huidige locatie aan de Telgenweg in Heeten was te klein geworden. “We werken hier in Heeten al met een noodunit”, vertelt directeur Wibo Kloosterman. “We zijn uit ons jasje gegroeid. In het nieuwe pand hebben we zo meteen genoeg ruimte en kunnen we ook een showroom inrichten. Verder beschikken we daar over veel meer parkeerruimte.” De deuren van de nieuwe vestiging gaan op 2 november open.

WeKaDATA voorziet in oplossingen voor alle mogelijke problemen met telecommunicatie en ICT. Het bedrijf verkoopt en installeert telefooncentrales en computernetwerken (draadloos en bekabeld), voorziet in netwerkanalyse, levert en installeert servers, pinautomaten en camerabeveiligingssystemen en ontwikkelt internetsites. WeKaDATA werkt in opdracht voor bedrijfsleven, overheid, semi-overheid, zorg en onderwijs.

WeKaDATA werd tien jaar geleden opgericht door Wibo Kloosterman. Het WeKa in WeKaDATA is gebaseerd op de fonetische uitspraak van zijn initialen. Wibo begon vanuit een zolderkamer bij zijn woning in Heeten. “Ik was daarvoor mede-eigenaar van een installatiebedrijf in Apeldoorn. Toen ik daar ophield, hadden we drie vestigingen en werkten er meer dan zeventig mensen. Het was me te groot geworden. De lol was er vanaf. Ik was alleen nog maar bezig met personeels- en managementproblemen en was nauwelijks meer op de werkvloer te vinden.”

En dat moest dus anders met WeKaDATA, zo was Wibo van mening. Maar toch kon hij binnen een maand al een extra personeelslid aannemen. “Ik had namelijk een deel van de klantenkring van mijn vorige bedrijf overgenomen”, legt hij uit. Het bedrijf groeide in de jaren erna gestaag door. WeKaDATA is sinds 2003 gevestigd in het huidige pand aan de Telgenweg. Inmiddels werken er circa vijftien mensen voor het bedrijf.

WeKaDATA werkt door heel Nederland. Tot de klanten behoren bedrijven in de regio maar ook landelijk opererende bedrijven met 2.000 medewerkers en 250 vestigingen, en diverse gemeentes (WeKaDATA heeft net nog grote klussen uitgevoerd voor Hellendoorn en Holten). Het bedrijf is officieel businesspartner en zelf installerende partner van de KPN. Dat houdt in dat het bedrijf in opdracht van KPN klussen mag uitvoeren. Van de economische crisis hebben ze bij WeKaDATA nauwelijks wat gemerkt.

“Ons geheim? We blijven met beide beentjes op de grond staan”, vertelt Wibo. “Het is een beetje de Sallandse nuchterheid. ‘Doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg’. En de Sallandse werklust zal ook een rol spelen. Je doet dit met een team, en soms vragen we best veel van ons personeel. Ze maken lange dagen en moeten soms ook op rare tijden werken. We werken bijvoorbeeld ook voor diverse bedrijven die 24 uur per dag, zeven dagen in de week open zijn. Die moeten constant bereikbaar zijn. Als daar een klus is met betrekking tot de telefooncentrale of het serverpark, moet het dus op een zaterdagavond of op een zondag gebeuren.”

“Verder beschikken we hier over ontzettend veel know how en zeer gemotiveerde medewerkers. De medewerkers gaan rustig om drie uur ‘s nachts uit bed om te bellen met een leverancier die gevestigd is in een andere tijdzone, Canada bijvoorbeeld. Daar is namelijk het telefooncentralemerk Mitel gevestigd, waarvan we exclusief dealer zijn. Mitel levert het summum. Het beste van het beste. We moeten daartoe ontzettend vaak dure cursussen volgen. Ik durf inmiddels rustig te zeggen dat ons personeel het soms nog beter doorheeft dan de instructeurs. Wij hebben voorbeelden van problemen waarvoor een ander bedrijf na een half jaar nog steeds geen oplossing voor had gevonden en waar wij binnen twee dagen een oplossing voor hadden!”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.