wandelvierdaagse gaat heel groot worden

Commentaar – We hebben de afgelopen week de Sallandse Wandelvierdaagse gevolgd van a tot z. Een kijkje genomen bij de inschrijving. Onderweg wat herfstlucht opgesnoven. En vrijdag nog even een glimp opgevangen van Maaike en de kids die door de Raalter winkelstraten wandelden.

Vorjg jaar werd de Sallandse wandelvierdaagse voor het eerst gehouden. Een probeersel. Maar in basis een steengoed idee. Een wandelevenement in de herfstvakantie, daar denk je niet zo snel aan. Maar de natuur – daar hebben we in Salland zat van – is dan prachtig. Niet zelden dat het weer heerlijk is (vrijdag na de middag was het gewoon korte broeken weer). En half Nederland heeft vakantie. Zo kort na de zomer hebben we gelijk nog geen zin weer een serieuze vakantie op te pakken. Dan is wandelen in de buurt een heel mooie gedachte.

De wandelaars kwamen vanuit heel het land. Maar ook heel veel kwamen er uit Salland zelf. Veel veertigers en vijftigers die de kinderen uit huis hebben, het fanatieke sporten omgezet hebben in stevig wandelen, die mensen vinden het heerlijk twintig of veertig kilometer weg te stappen.

Wie z’n kop boven het maaiveld uitsteekt weet wat er gebeurt in het Sallandse land. Dan wordt er op geschoten. Zo hoorden we twee jaar geleden al zeggen dat de Vierdaagse na een of twee keer zijn plekje op de Domineeskamp wel weer kwijt zou raken. Nou, als dat al zo is dan hebben ze met hun tent aan de Munstersestraat een mooi alternatief. We hoorden ook roepen dat de wandelingen niet goed genoeg waren. Dat probleem is dit jaar ook getackeld. Langzaam maar zeker ontstaat er in de dorpen feest als de vierdaagse langs komt. Niet groot, maar wel uitbundig en eerlijk. Ieder jaar een tandje erbij en dan heb je zo maar kans dat her en der langs de route nieuwe tradities voor een gezellig feestje ontstaat.

We kunnen ons niet aan de indruk onttrekken dat Salland er een nieuw evenement bij heeft dat gestaag gaat groeien tot misschien wel iets heel bijzonders. Want de extra dimensie is dat het echt Sallands is. De wandelaars komen door (bijna) alle kernen van de streek.

logo

Een mening over dit onderwerp? We nodigen je uit te reageren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.