vertraging bij reconstructie blekkerhoek

De reconstructie in de Raalter wijk Blekkerhoek loopt enige vertraging op. Dat heeft Hoogeboom Raalte de bewoners per brief laten weten. Maar het wordt er niet minder mooi op, want daar waar het straatbeeld al duidelijk zichtbaar is, zie je dat de nieuwe Blekkerhoek – zo een beetje in de hoek van Dahliastraat, Rozenstraat, Berkenlaan – er uit komt te zien zoals je in deze tijd kunt verwachten.

Strak en breed aangelegd, verkeersremmers, maar niet meer van die obstakels waaraan je de auto alleen maar kapot rijdt, zoals dat in de oude situatie wél het geval was. In de jaren tachtig was dat de filosofie: Maak het de chauffeur maar knap lastig, dan laat ie het wel te hard te rijden.

Eind deze week moet de Berkenlaan weer open gaan voor verkeer. Maar ver die straat in kun je de eerste week nog niet, want de kruising met de Dahliastraat komt een week later af. Bewoners van de Brinkerhoek kunnen eind herfstvakantie weer met de auto bij hun huis komen. Is ook wel handig voor de stratenmakers, die zijn tot heden iedere keer zo vriendelijk te helpen als er te zware tassen over de opengebroken wegen gezeuld moeten worden.

Als we weer een week verder zijn, 6 november, is ook de Dahliastraat weer gebruiksklaar, net als de parallelweg van de Monumentstraat. Die gaat een dezer dagen op de schop, omdat er een nieuw riool in moet. Die klus moet ook in de Zwolsestraat geklaard worden. Maar die heeft geen parallelweg. De Zwolsestaat gaat daarom vanaf 2 november op slot.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.