t natuurlijk huus in race voor net trofee

’t Natuurlijk Huus in Raalte is genomineerd voor de Nationale Energie Toekomst-Trofee 2009. Naast de Stichting Natuurlijk zijn er nog twaalf genomineerden voor de belangrijkste energieprijs van Nederland. De winnaar van de prijs, die dit jaar voor de vijfde keer wordt uitgereikt, wordt op 4 november bekend gemaakt tijdens het Meer Met Minder-congres in Rotterdam. Aan de NET-Trofee is een bedrag van 25.000 euro en een kunstwerk verbonden.

De NET-Trofee, een initiatief van het ministerie van VROM, beloont het meest inspirerende project op het gebied van energiezuinig wonen en werken. Het ministerie wil met de trofee de markt stimuleren om energiebesparende maatregelen te nemen bij het bouwen of verbouwen van panden. Half oktober worden de drie finalisten bekend gemaakt.

De dertien genomineerde projecten, gekozen uit een totaal van 38 inzendingen en afkomstig uit alle hoeken van Nederland, zijn net als voorgaande jaren inspirerend en verrassend. Zo dingen twee gemeenten mee naar de hoofdprijs. De gemeente Wijchen met de meest energiezuinige sporthal van Nederland, en de gemeente Bronckhorst met het meest energiezuinige gemeentehuis van het land. Verder komen veel genomineerden uit de hoek van de duurzame woningbouw en -renovatie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.