Home / archiefcentraal / reizigersdag van ggd weer achter de rug

reizigersdag van ggd weer achter de rug

De GGD IJsselland heeft donderdag weer een speciale Reizigersdag gehouden voor mensen die binnenkort naar Turkije, Tunesië, Egypte of Marokko gaan. Naast voorlichting en vaccinaties, attendeerde het team Reizigerszorg de bezoekers ook op de verruimde mogelijkheden om online een afspraak te maken.

Meer dan de helft van de vakantiegangers naar Turkije, Tunesië, Egypte of Marokko gaat onbeschermd op reis. Vaak is onbekendheid de reden om niet naar de GGD te gaan voor informatie, dan wel een vaccinatie. Vakantiegangers die op reis gaan naar deze landen lopen een risico om ziekten als Hepatitis A (geelzucht), difterie, tetanus of polio op te lopen. Eén van de bezoekers aan de Reizigersdag was FC Zwolle-speler Dennis van der Wal, die zich liet adviseren over gezond reizen en zich liet inenten.

Lees ook

Testlocatie in Raalte per 1 oktober gesloten

ZWOLLE – GGD IJsselland sluit per 1 oktober de testlocaties in Steenwijk en Raalte. “Je …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.