Home / archiefcentraal / recreantenteam in actie voor de zonnebloem

recreantenteam in actie voor de zonnebloem

Het zal je niet ontgaan zijn, Nationale Vereniging De Zonnebloem bestaat zestig jaar. In het nieuwe tv-programma ‘Let the sun shine’ worden vrijwilligers en gasten van De Zonnebloem op originele en verrassende manier in het zonnetje gezet. De bijzondere ontmoetingen tussen de vrijwilligers en de gasten zijn de belangrijkste ingrediënten en vormen de ruggengraat van het tachtig minuten durende programma, dat woensdag 14 oktober om 21.20 uur te zien is op Nederland 1.

In ‘Let the sun shine’ wordt ook vooral veel aandacht besteed aan de werving van vrijwilligers, want het blijft lastig om nieuwe mensen te vinden. Ook in Raalte is het van groot belang dat er nieuwe vrijwilligers bijkomen, aangezien de gemiddelde leeftijd daar al tegen de zestig jaar loopt. Nu begrijpen ze ook bij De Zonnebloem ook wel dat de generatie die hierna komt een druk bestaan heeft, toch probeert zij deze groep mensen ervan te overtuigen dat de vereniging niet zonder hen kan.

De Zonnebloem is inmiddels een begrip geworden en levert al zestig jaar een positieve bijdrage aan het leven van mensen met een fysieke beperking door ziekte, handicap of gevorderde leeftijd. Door middel van huisbezoek, activiteiten en vakanties geeft de vereniging kleur aan hun leven en helpen de 40.000 vrijwilligers gevoelens van eenzaamheid te verminderen. Daar wil De Zonnebloem in een eenmalige uitzending graag bij stilstaan. Met een klein beetje inzet kun je al veel goeds voor een ander doen.

Het recreantenteam van SV Raalte heeft maandag een handbalwedstrijd gespeeld om extra aandacht voor De Zonnebloem te vragen. In aangepast tenue, toevallig in de clubkleuren van SV Raalte, trachtten zij het goede werk van De Zonnebloem te promoten. Nationale Vereniging De Zonnebloem is op haar beurt uiteraard zeer dankbaar voor deze gratis publiciteit en hoopt dat er meer van dergelijke acties ontstaan. Kijk voor meer informatie op www.zonnebloem.nl of kijk woensdagavond naar Nederland 1.

Lees ook

Broekelo uitgebreid met hardloopevenement

BROEKLAND – Het hippisch herfstevenement Broekelo krijgt uitbreiding met een hardloopwedstrijd. Een week nadat de …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.