raalte verhoogt tarief voor grijze container

De gemeente Raalte verhoogt per 1 januari 2010 het tarief voor de grijze container. Het laten legen van de grijze container (240 liter) kost in 2010 geen 6,89 euro, maar 9,21 euro. Desondanks verwacht wethouder Haarman dat een gemiddeld huishouden, door de inzameling van plastic, uiteindelijk goedkoper uit is.

“Een gemiddeld huishouden zet nu per jaar veertien maal de grijze container aan de weg. Maar door het apart aanbieden van plastic, zal de grijze container minder aan de weg worden gezet. Als de burgers vier grijze containers minder gaan aanbieden, dan is men goedkoper uit. Bespaar je meer dan vier containers, dan zal dit voordeel alleen maar oplopen. Daarnaast gaat het tarief voor de groene container omlaag”, aldus Haarman, die daarmee het scheiden van plastic en gft-afval wil stimuleren.

“Simpel gezegd komt het er straks op neer dat de vervuiler betaalt. Want als je geen zin hebt om je afval te scheiden en gewoon alles in de grijze container gooit, dan betaal je uiteindelijk meer.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.