raalte plaza het circus kan beginnen

Bij de Formido in Raalte is een begin gemaakt met de werkzaamheden betreffende het ambitieuze ‘Raalte Plaza’-project. Wilfried en Paulien Akkersdijk hopen daar halverwege juli 2010 de deuren van dit overdekte winkelconcept te openen. Behalve aan de Formido zal Raalte Plaza ook plaats bieden aan een grote woonstudio en de Welkoop.

Bouwvakkers en mannetjes in het wit waren vorige week dinsdag bezig met de sloop van de naast de Formido Raalte gelegen loods, waar ook nog het een en het ander aan asbest in is verwerkt. Daarna is de naast de Formido gelegen woning aan de beurt, waarna de graafwerkzaamheden voor de parkeerkelder en de bouwwerkzaamheden van start zullen gaan. De plannen voor Raalte Plaza hebben enige vertraging opgelopen. Dit omdat Akkersdijk de kans kreeg om een deel van het achter de Formido gelegen Schuitema-terrein aan te kopen. Helaas ketste de deal op het laatste moment af. In verband met diverse ontwikkelingen koos Schuitema er op het laatste moment toch voor om de grond voorlopig aan te houden. Nu kan Akkersdijk zijn pijlen dus weer volledig op de originele plannen richten. “Het is ook niet zo dat we de grond van Schuitema nodig hadden voor onze plannen, maar je weet wat ze zeggen: ‘De grond van de buurman komt maar één keer te koop!’”

Maar dat het nu dus allemaal gaat beginnen, ziet Akkersdijk ook als een kleine revanche op de roddelaars en de kwaadsprekers. “Er gingen veel geruchten dat de plannen niet zouden doorgaan”, vertelt hij. “Vanwege de kredietcrisis en we zouden bang zijn voor de komst van de Gamma. Het is allemaal niet waar. We zitten wat groei betreft 3 procent in de plus. Dat is een stuk boven het landelijk gemiddelde. En we zijn niet bang voor de Gamma. Dat bedoel ik trouwens niet blazerig, want hoe harder je blaast, hoe harder je naar beneden valt. We onderschatten de komst van de Gamma absoluut niet, maar ik denk dat het niet perse iets negatiefs hoeft te zijn. We kunnen elkaar complementeren. De Gamma zit wat meer in de materialen voor de bouwconstructie en wij wat meer in de verdere inrichting van de woning, het decoratieve assortiment. Raalte beschikt zo meteen over twee volume bouwmarkten. Dat maakt ons alleen maar aantrekkelijker voor de regio!”

Zoals eerder gezegd zijn de plannen voor de keukenzaak binnen Raalte Plaza voorlopig van de baan. “Ons keukenaanbod in de Formido loopt hartstikke goed”, legt Wilfried uit. “Daarom moesten we onszelf de vraag stellen of een extra grotere keukenzaak wel nodig was. Een woonstudio leek me bij nader inzien van veel grotere waarde voor het concept. Zo meteen kun je bij Raalte Plaza terecht voor alles op het gebied van wonen in en om het huis. Voor het bouwen en de verdere inrichting, dat aangevuld met alles voor je huisdier, vee, tuin en erf. En nu gaat het gebeuren. Het circus kan beginnen!”

Akkersdijk krijgt in de Formido en de Welkoop met enige regelmaat bezoek van zakendelegaties. Want hoe doen ze dat nou in Raalte. Terwijl de retail landelijk 4 procent in de min zit en de bouwmarkten 6 tot 7 procent, groeien de Welkoop en de Formido in Raalte zelfs een beetje. “Het heeft alles te maken met plezier hebben en een goede kwalitatieve klantenbenadering”, legt Akkersdijk uit. “Je moet actief zijn en lawaai maken. Juist nu in deze tijden. Laat de mensen maar zien en horen dat je er bent. Het kan best wel. Maar alles staat of valt met consumentenvertrouwen. Wat dat betreft vond ik de boodschap van Balkenende tijdens Prinsjesdag ook helemaal verkeerd. Alsof de afgrond nabij was. Ontzettend dom ook. Het consumentenvertrouwen dook meteen weer weg. Als Raalte Plaza zo meteen open gaat, zie ik het ook al helemaal voor me. Spectaculaire kortingsacties, veel extra activiteiten, koopzondagen waarmee we ons profileren, een kerstshow met flink wat dieren, clowns in de winkel. Lawaai maken, daar draait het om. Ik bemerk bij sommige andere ondernemers wel eens een vorm van berusting. ‘Het is crisis, we moeten ons gedeisd houden’. Nee juist niet. Juist nu niet!”

Raalte Plaza krijgt twee lagen van beide 1.500 vierkante meter. De begane grond is gereserveerd voor de Welkoop (winkel én magazijn, gescheiden van elkaar, dit om de verkoop van de For Farmers depotartikelen overzichtelijk te houden). Boven komt de woonstudio, gecombineerd met een koffiehoek. Onder het pand zal een parkeergarage voor 56 auto’s worden aangelegd. “Het pand komt er mooi als een geheel uit te zien, met een gezamenlijke entree. De zaak krijgt als één van de eerste Welkoops van Nederland een geheel nieuwe huisstijl. Het wordt een enorm inspirerende winkel! 6.500 Vierkante meter winkelvloer met een aanvullend concept is uniek in Nederland. Bij Formido kom je voor je basisinrichting, bij de woonwinkel ga je voor exclusiviteit. Naar de welkoop ga je voor je dieren, tuin- en erfverzorging. Dit maakt Raalte Plaza uniek in Nederland en daardoor een aanwinst voor Raalte”, stelt Akkersdijk.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.