poolse cameraploeg filmt kerstpakkettenactie

Met de kerst gaan er tussen de 500 tot 600 kerstpakketten naar het Poolse bisdom Opole, voor de allerarmste gezinnen aldaar. De Vrienden van het Poolse Kind in Raalte zijn daar voor verantwoordelijk. Ze hielden vrijdag en zaterdag hun jaarlijkse rommelmarkt in het centrum van Raalte. Tijdens de vlooienmarkt in Heeten was de omzet wat tegengevallen, maar zaterdagmorgen gaf Truus Nieuwenhuis voor de microfoons van RTV Raalte aan dat de handel in Raalte goed was.

Vrijdag was de opbrengst naar tevredenheid. De eindstand van zaterdag hebben we niet vernomen. Maar er was aandacht genoeg. Er kwam zelfs een Poolse cameraploeg naar Raalte omdat De Vrienden van het Poolse kind nog een van de weinige groepen is die geregeld hulptransporten verstuurt. De meesten zijn er mee opgehouden na de val van het communisme. Maar we hebben ons uit betrouwbare bron laten vertellen dat in de armste gebieden van Polen dergelijke hulp nog hard nodig is. De Poolse cameraploeg kwam trouwens niet helemaal uit Polen, het was een correspondent die in Amsterdam is gevestigd. Maar het komt wél op de Poolse televisie. Als ze daar ook een ‘uitzending gemist’ hebben, krijgen we graag de link doorgestuurd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.