Home / archiefcentraal / politie controleert extra op autoverlichting

politie controleert extra op autoverlichting

De politie houdt de komende anderhalve maand extra controles op de autoverlichting. Deze controles in het kader van de campagne ‘Goed licht beter zicht’ zijn afgelopen weekend van start gegaan. En niet alleen in Salland, maar in heel Nederland. De campagne eindigt 30 november.

Wie kapotte verlichting niet ter plaatse laat maken, krijgt een boete van maximaal 90 euro. Ongeveer één op de zes auto’s rijdt volgens de ANWB één of meerdere dagen rond met defecte of slecht afgestelde verlichting. Behalve dat dit de verkeersveiligheid in gevaar brengt, ergeren mensen zich er groen en geel aan. Uit een onderzoek van de ANWB blijkt dat bijna alle zesduizend ondervraagden zich ergeren aan auto’s met slecht afgestelde of kapotte verlichting. In Duitsland loopt nu een vergelijkbare actie. Langs snelwegen en provinciale wegen staan borden met de slogan ‘Verlichting in orde?’.

Lees ook

Fietstocht door Duursche Waarden

DEN NUL – Staatsbosbeheer presenteert op zondag 8 augustus een fietstocht door de Duursche Waarden. …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.