petra laseur viert jubileum in hoftheater

Toneelgroep Dorst (met Petra Laseur, Trudy de Jong, Elsje de Wijn en Theo de Groot) speelt woensdag 28 oktober (20.15 uur) het bijzondere toneelstuk ‘De Brontë Sisters’ in het Hoftheater in Raalte. Petra Laseur viert met deze productie haar 50-jarig toneeljubileum. Ook de andere drie acteurs hebben inmiddels hun strepen in het toneelvak ruimschoots verdiend.

Geen enkele familie in de literaire wereldgeschiedenis neemt zo’n bijzondere plaats in als de familie Brontë. Emily, Charlotte, Anne en hun enige broer Branwell leefden niet lang, maar hun levens zijn vereeuwigd door hun roem. De boeken van de drie zussen vertellen verhalen van haat, jaloezie, vernietigende passie, zedelijkheid en heftige seksuele gevoelens. Branwell bleek briljant, hartstochtelijk en opstandig, maar ook onbetrouwbaar en een opschepper. Aanvankelijk een veelbelovend schrijver en kunstenaar, maar hij ging ten onder aan drank en opium.

Al op zeer jonge leeftijd vertelden ze elkaar zelfbedachte verhalen en kleine toneelstukjes, die ze ook voor en met elkaar opvoerden. Met dit jeugdwerk hebben de zusters de basis gelegd voor hun latere beroemde romans, die veelvuldig bewerkt zijn tot films en tv-series. Acteurs die hun strepen inmiddels hebben verdiend, spelen deze geweldige rollen: Petra Laseur, Trudy de Jong, Elsje de Wijn en Theo de Groot.

Kaarten kopen? Dat kan via staging2.hoftheater.nl of bij de VVV/ANWB. Indien er op de avond zelf nog kaarten zijn, kunnen die vanaf drie kwartier voor aanvang van de voorstelling aan de kassa van het Hoftheater worden gekocht (alleen contante betaling mogelijk).

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.