pand en tuin angeli custodes blijven bestaan

Nieuwe plannen moeten de herontwikkeling van Angeli Custodes als zorgcomplex in Raalte mogelijk maken. Door Zorggroep Raalte en Salland Wonen zijn eind vorig jaar plannen voor de herontwikkeling aan de gemeente gepresenteerd, maar, hoewel de gemeente de realisatie van nieuwe zorgwoningen nadrukkelijk ondersteunt, vond ze de nieuwbouwplannen destijds te grootschalig en stedenbouwkundig niet passend in de omgeving.

Nu is er een nieuwe visie ontwikkeld die meer kans van slagen heeft en die Angeli Custodes niet in de weg staat om toch de juiste zorg en diensten te kunnen blijven leveren op de huidige locatie. Een visie, geïnspireerd door het historische karakter van het pand en de rijke traditie, waarin het thema zingeving altijd een belangrijke rol heeft gespeeld. Zoals het er nu naar uitziet blijven het monumentale hoofdgebouw, de boerderij en de kloostertuin bespaard.

De gemeente Raalte en beoogd ontwikkelaar Salland Wonen hebben de afgelopen maanden diverse besprekingen gevoerd om de wensen en verlangens van Zorggroep Raalte te laten aansluiten bij de geformuleerde stedenbouwkundige uitgangspunten. Belangrijke elementen daaruit zijn het zoveel mogelijk handhaven van de huidige gebouwen, zoals het hoofdgebouw, de boerderij en de kloostertuin. Maar ook het versterken van de relatie met het achterliggende gemeentepark.

Met dit nieuwe kader heeft Zorggroep Raalte de mogelijkheid om het huidige Angeli Custodes ingrijpend te renoveren met daarnaast de realisatie van een beperkt aantal nieuwe woningen of appartementen. De huidige huurwoningen aan de Drostenkamp maken onderdeel uit van deze ontwikkeling, maar worden pas op de lange termijn daadwerkelijk ingepast.

Er moet echter, nu duidelijk is dat de nieuwe invulling een heel ander en veel kleinschaliger karakter zal krijgen dan de oorspronkelijke plannen, ook opnieuw gerekend worden naar de financiële consequenties. Met name de noodzakelijke vernieuwing van het huidige gebouw is immers een kostbare zaak is. Op dit moment gaat de aandacht binnen Zorggroep Raalte daarom vooral uit naar de haalbaarheid van het nieuwe concept.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.