Home / archiefcentraal / orgelconcert harm hoeve in wh zwart hal

orgelconcert harm hoeve in wh zwart hal

Harm Hoeve geeft zaterdag 24 oktober om 20.00 uur een concert op het prachtige Monarke-orgel in de Willem Hendrik Zwart Hal in Lemelerveld. Hoeve zal onder andere werken van Bach, Händel, Karg-Elert, Widor en Grisor spelen, gevolgd door een koraalfinale van hemzelf. Vanwege de doorgaans grote animo voor de concerten in de WH Zwart Hal is het handig om kaarten (9 euro) vooraf te reserveren op 0572-371838 of 038-4224079. Kinderen tot 12 jaar hebben gratis toegang.

Hoeve (1964) ging na zijn opleiding aan de muziekschool in Zwolle naar het conservatorium, eveneens in Zwolle. Hier studeerde hij orgel bij Harm Jansen en verkreeg de diploma’s docerend en uitvoerend musicus. Ook bekwaamde hij zich in kerkelijk orgelspel en koordirectie. Aan het Hilversumse conservatorium heeft hij piano gestudeerd bij Matthijs Verschoor. Verder volgde Hoeve lessen bij Piet Kee en Guy Bovet aan de Internationale Zomer Academie voor Organisten in Haarlem.

Op 24 jarige leeftijd won Hoeve de eerste prijs op het Internationaal Albert Schweitzer Orgelfestival. Jaarlijks verleent hij als organist en pianist medewerking aan veel kooruitvoeringen. Ook begeleidt hij vaak bij cd-opnames. Daarnaast geeft hij orgelconcerten en heeft een eigen lespraktijk. Als organist trad hij ook op in het buitenland, onder andere in Canada, Amerika, Rusland, Duitsland, Israël en Schotland. Ook is Harm Hoeve actief als dirigent. Wekelijks dirigeert hij een kinder-, jongeren-, gemengd- en mannenkoor.

Lees ook

Woningcorporaties regio Zwolle doen beroep op gemeenten: ‘Maak nieuwbouw mogelijk’

ZWOLLE – De negen woningcorporaties in de regio Zwolle doen een dringend beroep op gemeenten …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.