ook salland accepteert nu de ov chipkaart

Met ingang van zondag is het ook in Salland mogelijk om met de OV-chipkaart te reizen in de bussen van Connexxion. Ook delen van Twente, Flevoland en Gelderland zijn klaar om de plastic pasjes te accepteren. Reizigers kunnen, omdat reizigers stap voor stap moeten wennen aan het nieuwe systeem, voorlopig nog met hun strippenkaarten en abonnementen blijven reizen, maar wie dat wil kan al reizen met de OV-chipkaart. In de loop van 2010 wordt de strippenkaart als vervoerbewijs afgeschaft.

De tarieven die je met de OV-chipkaart betaalt, zijn ongeveer gelijk aan die van de strippenkaart. Ze worden echter berekend per kilometer in plaats van per zone. In Salland geldt een tarief van 0,12 cent per kilometer plus het basistarief van 0,75 eurocent. Deze bedragen worden jaarlijks geïndexeerd. Ouderen krijgen dezelfde leeftijdskorting als bij de strippenkaart als zij een persoonlijke OV-chipkaart aanschaffen. Vanaf 1 januari 2010 is het ook mogelijkheid om met twintig procent dalkorting te reizen via de OV-chipkaart.

De komst van de OV-chipkaart vergt voor chauffeurs als reizigers echter de nodige aanpassingen. Want niet iedereen heeft nu zo’n kaart en het in -en uitklokken zal nog wel voor verwarring zorgen. De kaarten zijn te bestellen via staging2.ov-chipkaart.nl, maar ook aan te vragen bij Connexxion.Eind 2009 komen er hier in de buurt in totaal 48 verkoop- en oplaadpunten. Dit zullen plaatsen zijn bij gemakszaken, tabakswinkels, postkantoren en supermarkten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.