ook raalter raad kiest voor n35 rechtdoor

De N35 gaat ook in de toekomst rechtdoor Raalte als het aan de Raalter politiek ligt. Na burgemeester en wethouders hebben nu ook álle raadsleden voor deze variant gekozen. De raad heeft donderdagavond wel gezegd dat het een verdiepte aanleg moet worden.

Of dat een tunnelbak met of zonder dak, een geboorde tunnel of een weg kort onder het maaiveld wordt, dat gaat Raalte in een vooronderzoek nog bepalen. Dat onderzoek gaat dan mee als advies naar de provincie en minister Eurlings. Want wat de Raalter politiek er ook over zegt, het zijn provincie en rijk die het uiteindelijke tracé bepalen. De actiegroep Raalte Zuidom zal zijn pijlen daarom nu ook op dat politieke niveau moeten richten, want hun vorige week ingezette actie werd op niveau Raalte donderdag niet overgenomen.

In de aanloop naar de gemeenteraadsvergadering hadden Carla Hoge van Gemeentebelangen en Ben Nijboer van de VVD al een amendement en motie (onlosmakelijk met elkaar verbonden) voorbereid. Ook Henk Robben van het CDA heeft daar uiteindelijk een bijdrage aan geleverd. Zowel het amendement als de motie werd donderdag door alle partijen gesteund. Dit alles heeft er voor gezorgd dat er ruim voor de verkenningsfase in 2012 dus het genoemde vooronderzoek komt.

In dit vooronderzoek gaat het Raalter college met experts aan de slag om de meest optimale uitvoeringsvarianten uit te werken. Doel van deze voorverkennende fase is te komen tot een zo integraal mogelijke afweging van mogelijke uitvoeringsvarianten door de gemeente Raalte zelf, waarbij ook de inwoners kunnen meedenken. Gevoed met de resultaten daarvan kan dan vervolgens de verkenningsfase in 2012 van start gaan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.