Home / archiefcentraal / ondernemersclub raalte ontwaakt effectief

ondernemersclub raalte ontwaakt effectief

Elke week om zeven uur ’s ochtends ontbijten zo’n twintig ondernemers bij De Bagatelle in Raalte. Gezellig? Ja, en vooral effectief! Terwijl de concurrentie nog op één oor ligt, wisselen de ondernemers informatie over potentiële klanten uit. Initiator Dries van Kaam van Qbxs stands: “We ontbijten uitgebreid samen. Dat schept al een bepaalde band. Onderwijl wisselen we kennis uit volgens het ‘geven loont’-principe. De spelregels zijn bepaald door de Business Network International (BNI). Wij hebben er een Sallandse draai aan gegeven.”

In ruim 40 landen bestaat het BNI-netwerk. Vorig jaar wisselden in Nederland ondernemers voor 4,9 miljoen aan ‘aanbevelingen’ uit. Hoe? Het principe van deze groep ondernemers uit verschillende bedrijfstakken is vrij simpel. Ga wekelijks met elkaar om zeven uur aan het ontbijt en bespreek wie je de afgelopen week bent tegengekomen en wie je graag zou willen ontmoeten. Dan kan het voorkomen dat het aangesloten autobedrijf goede contacten heeft met een potentiële klant voor het notariskantoor. Die notaris weet toevallig weer welk bedrijf toe is aan de verjonging van het wagenpark. ‘Geven loont’ is dan ook de slogan. Stipt half negen is de sessie voorbij, zodat om negen uur bij wijze van spreken de eerste afspraak in de agenda kan staan.

Volgens het BNI-principe mag er één persoon per beroepsgroep lid worden. Barbara Jansen van Guts Communication legt uit: “Mond-tot-mond reclame is in de recessietijd nog altijd een hele goede. Dankzij het ambassadeurschap van de andere leden worden er heel concreet opdrachten uitgewisseld en gasten verwelkomd. Geïnteresseerde ondernemers zijn overigens van harte welkom om het ontbijt een keer mee te maken.” Wie zin heeft in effectief ontwaken kan zich melden bij Barbara: info@guts-communication.nl.

BNI Raalte bestaat momenteel uit ondernemers uit de regio: ID Plus Bouwdesign en -advies, Jansman Bouwgroep (Luttenberg), Timmerfabriek Salland (Lemelerveld), De Menselijke Zaak (Zwolle), Interkera (Enter), Direct ICT (Den Ham). Uit Raalte zijn aangesloten: Assink Weustink, Winkels Disselhorst, The Phone House, De Jong & Laan, Bieze Makelaardij, JWS Kantoorartikelen, Wiggers Raalte BV, De Bagatelle, Heijcon, Qbxs stands en Guts Communication. Meer informatie lees je ook op www.bni.com.

Lees ook

Woningcorporaties regio Zwolle doen beroep op gemeenten: ‘Maak nieuwbouw mogelijk’

ZWOLLE – De negen woningcorporaties in de regio Zwolle doen een dringend beroep op gemeenten …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.