nunu actief in fairtrade restaurant week

Restaurant NuNu uit Schalkhaar – links aan de N348 van Wesepe richting Deventer – doet van 1 tot en met 7 november mee aan de Fairtrade Restaurant Week. Tijdens deze speciale week serveert NuNu, vroeger De Kranenkamp, een driegangen Fairtrade-menu voor de actieprijs van 29,50 euro. Dat bestaat uit een zelfbereide verse pompoenensoep uit eigen tuin, een Simmentaler rib-eye en een herfstsorbet.

De Fairtrade Restaurant Week is een landelijke actie die dit jaar haar eerste editie viert en onderdeel uitmaakt van de Fairtrade Week. Initiatiefnemers zijn ‘Puur! uit eten, dé duurzame culinaire gids’ en Stichting Max Havelaar, verantwoordelijk voor het Fairtrade-keurmerk. In de restaurantweek rijdt een ouderwetse SRV-wagen van Max Havelaar met enkel Fairtrade-producten, door heel Nederland. Het doel is om de producten en de verhalen hierachter onder de aandacht te brengen bij het grote publiek.

NuNu ligt midden in het groen, tegenover landgoed Kranenkamp. Biologische producten zijn dus logisch. “Dan kunnen we wel een hele lap tekst gebruiken waarom we het doen, maar dat leest niemand. Het kan ook heel kort”, aldus Bibi Kleine Schaars namens het restaurant. “We vinden het belangrijk ons steentje bij te dragen aan een verantwoorde veelteelt en landbouw. En het is natuurlijk gewoon lekkerder. De kwaliteit staat voorop, maar smaakbeleving en het verhaal achter het product gaan hand in hand!” Kijk voor meer informatie op staging2.naarnunu.nu.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.